Programe speciale de Paşte la TVR 1 şi TVR 2: Echipa „Exclusiv în România“, la masa Familiei Regale. Ce mai puteţi vedea VIDEO

Programe speciale de Paşte la TVR 1 şi TVR 2: Echipa „Exclusiv în România“, la masa Familiei Regale. Ce mai puteţi vedea VIDEO

De Paşti, Familia Regală deschide porţile Castelului de la Săvârşin echipei „Exclusiv în România“ FOTO TVR

TVR 1 şi TVR 2 au pregătit, pentru săptămâna 6-11 aprilie, o serie de programe speciale dedicate Sărbătorilor Pascale.

Ştiri pe aceeaşi temă

TVR 1 şi TVR 2 au pregătit programe variate pentru perioada sărbătorilor pascale. Între show-urile care vor fi difuzate se numără „Exclusiv în România“, „Tezaur folcloric“, „Politică şi delicateţuri“ şi „La masa de Paşti“, cu Iuliana Tudor. 
 
Astfel, în Vinerea Mare, de la ora 18.30, într-o ediţie specială „Universul credinţei“, TVR 1 transmite, în direct de la Patriarhia Română, Denia Prohodului Domnului. Iar de la ora 23.30, putem viziona „Drumul Crucii“, un documentar filmat în Ţara Sfântă, în Cetatea Ierusalimului, care reconstituie drumul făcut de Iisus Hristos sub povara Crucii, de la Pretoriu până pe Golgota Răstignirii Sale.
 
Sâmbătă, 7 aprilie, ora 22.00, TVR 1 propune documentarul „Relicvele Pătimirilor Lui Iisus“ - de secole, credincioşi, cercetători, istorici şi pasionaţi au căutat relicvele pătimirilor lui Iisus: Giulgiul din Torino, Sfântul Mormânt, Coroana de spini, Sfânta Cruce, cuie, chiar şi picături de sânge. 
 
Iar de la 23.10, în ediţia specială „Universul credinţei“, Andrei-Victor Dochia va discuta cu Maica Anastasia – cunoscuta cântăreaţă din anii 70 Puica Igiroşanu, pe numele laic - şi buna sa prietenă, actriţa Ileana Popovici. Sunt două poveşti minunate de viaţă, două vieţi dedicate lui Dumnezeu şi oamenilor. 
 
Apoi, în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la TVR 1 urmărim Slujba de Înviere a Domnului oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

FOTO TVR 
    
La „Exclusiv în România“ petrecem Paştele în Familia Regală
 
De Paşti, Familia Regală deschide porţile Castelului de la Săvârşin echipei „Exclusiv în România“. Sâmbătă, 7 aprilie, ora 18.00, la TVR 1, aflăm sursa de inspiraţie a meniului regal pentru masa de Paşti, dar mergem şi la Moneasa, în Munţii Apuseni, şi la Mănăstirea Maria Radna din Lipova.
 

FOTO TVR
 
FOTO TVR
 
Ora 21.00 – „ Dosar România“
 
În seara de Înviere, la „Dosar România“, profesorii Niţa şi Mircea Nedea ne oferă o „Lecţie de bunăvoinţă“.  De 7 ani, un proiect unic în România se desfăşoară la Iaşi: soţii Niţa şi Mircea Nedea pregătesc tineri liceeni care îşi doresc să ajungă doctori, dar, provenind din familii cu venituri reduse, nu au bani pentru plata meditaţiilor. Bilanţul la ultima admitere la facultate este unul onorant: 60 dintre cei peste 100 de tineri, pregătiţi (fără a implica vreun cost) de cei doi profesori de biologie, au intrat la Medicină. 
 
Duminică, 8 aprilie: Ediţie specială „Tezaur Folcloric“
 
Ora 13.00 - Concert de pricesne la Catedrala Episcopală din Baia Mare, în ediţia specială „Tezaur folcloric“, de Paşti - La TVR 1, telespectatorii se întâlnesc cu Marius Ciprian Pop, Ileana Bumbar, Florentina Giurgi, Ioana Petran, Voichiţa Nemeş, Nicoleta Petrehus, Gabriela Ardusătean, Rodica Pop Seling, dar şi cu corul bărbătesc din Finteuş, judetul Maramureş şi grupul  vocal din Ţara Lăpuşului.
 

Vedetele folclorului românesc vin cu familiile „La masa de Paşti“

Sunt 18 ani de când Iuliana Tudor şi echipa sa ne invită „La masa de Paşti“, alături de cele mai mari nume din muzica tradiţională românească. Şi anul acesta, după succesul programului de anul trecut, Iuliana Tudor i-a convins pe artiştii muzicii populare româneşti să vină însoţiţi de cei mai apropiaţi membri ai familiilor lor, „La masa de Paşti“. 

 
Sofia Vicoveanca alături de fiul ei, Niculina Stoican şi familia, Angela Buciu cu nepotul, Mariana Ionescu Căpitănescu şi cei doi copii ai ei, Steliana Sima şi familia, Mariana Anghel şi Adriana Anghel, Liviu Buţiu şi Antonela Ferche Buţiu, Cornelia şi Lupu Rednic, Ilie Medrea şi fiica, Andreea Voica şi Dean Galetin, Lavinia Goste şi Marius Zorilă, Maria Cârneci şi familia, tineri artişti lansaţi de TVR, alături de copiii lor vin La masa de Paşti în Duminica luminată, la întâlnirea cu telespectatorii TVR. 
 
Emisiunea poate fi văzută pe 8 aprilie, de la ora 14.30 (partea I), respectiv 15.30 (partea a II-a) şi 16.30 (partea a III-a), la TVR 1.

FOTO TVR
 
Mircea Dinescu şi Monica Anghel petrec după-amiaza zilei de Paşti la „Politică şi delicateţuri“ 
 
 Atmosfera de sărbătoare este întreţinută de acordurile muzicii lăutăreşti a tarafului de la Vărbilău,  duminică, 8 aprilie, ora 17.20, la TVR 1 şi TVR+.
 
 
„Poveşti de Paşti – Destine la răscruce“ 
 
Ruxandra Ţuchel ne face cunoştinţă cu semeni ai noştri care, puşi în faţa unor momente extrem de dificile ale vieţii, nu au renunţat. Îşi urmează calea. Născut cu un grav handicap locomotor, Vasile Popovici, pictor naiv, decide să îşi continue viaţa dedicându-se picturii. Chiar dacă nu se poate mişca, lucrările lui se regăsesc în întreaga lume în colecţii private sau de stat. Vioara Braun este astăzi o bătrână simpatică şi extrem de prietenoasă. După ce schimbi câteva cuvinte cu ea, afli că a scăpat din Auschwitz, că l-a cunoscut pe Mengele şi că a reuşit să nu moară. Şi-a refăcut viaţa după război, la Oradea. Despre alte „Destine la răscruce“, duminică, 8 aprilie, ora 21.00, la TVR 1.
 
Annie Lenox – Nostalgia. Live in Concert 
 
în duminica de Paşti, telespectatorii TVR 1 pot urmări un concert unic al uneia dintre cele mai iubite artiste, Annie Lenox, de la ora 23.00 – În concert, interpretează piesele de pe albumul Nostalgia, ce a fost nominalizat la Premiile Grammy. Lennox îşi demonstrează calităţile vocale cântând de la clasicele americane - Georgia On My Mind şiStrange Fruit - până la piese rock - Put A Spell On You.
 

 

Tudor Gheorghe cântă „Primăvara simfonic“ la TVR 1

În a doua zi de Paşti, de la ora 21.30, TVR 1 difuzează un concert unic al maestrului Tudor Gheorghe, susţinut în iunie 2017 la Bucureşti. Departe de a fi statică şi dominată de sonorităţi „topite” de un soare torid, „Vara” olteanului universal este o simfonie a câmpului presărat cu flori de grâu sub semnul dragostei „ce arde-n macii din coline”.
 
FOTO TVR
 

De Paşti, Iepuraşul vine cu filme şi emisiuni speciale la TVR 2

Vineri, 6 aprilie, de la ora 15.40, în ziua în care ortodocşii rememorează cu durere patimile Mântuitorului Iisus Hristos, filmul documentar în regia lui Nicolae Mărgineanu, narator actriţa Maria Ploae, „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu” (România, 2011) este un prilej să reflectăm asupra credinţei, sacrificiului şi dragostei pentru oameni. 
 
De la ora 17.10, în emisiunea „Cap compas” descoperim „Ierusalimul altfel”, un reportaj despre Via Dolorosa şi reconstrucţia vestitului oraş care, de-a lungul istoriei, a fost de două ori distrus. 
 
Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 10.10, în ediţia specială „Mic dejun cu un campion”, Daniela Zeca Buzura are un invitat special: Preotul Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi preot co-slujitor la Biserica Precupeţii Noi. Programele speciale continuă în Sâmbăta Mare de la ora 11.10 cu un documentar cutremurător:  „Materik - Poziţia incomodă din care ne rugăm”.
 
În seara de Înviere, TVR 2 a programat două filme de acţiune în care binele învinge răul. De la ora 20.10 vom urmări „Voinţă de fier“. 
 
Sărbătoarea Învierii este întâmpinată cu bucurie, dar şi cu ediţii speciale ale unor emisiuni consacrate
 
Duminică, 8 aprilie, de la ora 9.00 emisiunea „Ferma“ ne invită la pregătirile pentru Sărbătorile Pascale într-o gospodărie  transilvăneană din judeţul Alba. De la ora 10.00, Eugen Roibu, Victor Ţăruş şi Ştefan Stoica, gazdele emisiunii „Pescar hoinar”, le vor arăta pasionaţilor de pescuit nu doar cum se prinde peştele, ci şi cum se pregăteşte. Primăvara în Deltă este de neuitat spun, de la ora 10.30, realizatorii emisiunii „Natură şi aventură”, iar de la ora 11.30 la „Sănătate cu de toate” vom petrece Paştele la Runcu, judeţul Gorj, în casa cântăreţului de muzică populară Constantin Lătăreţu.
 
Ediţia specială „Gala Umorului” ia startul de la ora 12.10. Sub titlul „Acţiunea M.O.V”, „ Mielul”, „Ouăle” şi „Vinul” devin eroii momentelor antologice realizate de-a lungul anilor de maeştrii ai comediei româneşti. Din arhiva de aur a TVR, gazdele emisiunii, Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, au pregătit momente umoristice cu Dem Radulescu, Amza Pellea, Stela Popescu, Ştefan Bănică, Alexandru Arşinel, Horaţiu Mălăele, Florin Piersic şi Angela Similea. 
 
De la ora 15.00, Marina Voica, Benone Sinulescu, Ionuţ Ungureanu, Traian Ilea şi Valeria Codorean, Cristina Isac, Theodor Andrei şi Adrian Sârbu sunt invitaţii emisiunii „Duelul pianelor“, în ediţia specială de Paşte. Gazdele, Adrian Enache, Paula Seling şi Ovi îi vor provoca la jocuri muzicale şi le-au pregătit marilor artişti multe surprize.
 
De la ora 18.00 suntem invitaţi la circ. Prima parte a Festivalului Internaţional de Circ de la Monte Carlo, ediţia 39, va prezenta artişti din toate colţurile planetei care îşi vor arăta măestria la cel mai important eveniment de gen.
 
În ziua de Paşte, la TVR 2 avem filme de comedie. De la ora 13.45 îl reîntâlnim pe eroul snoavelor populare româneşti, în cea de-a doua parte a filmului „Păcală” (1974), iar de la ora 20.10 telespectatorii pornesc într-o aventură alături de „Asterix ŞI Obelix: În Slujba Majestăţii Sale“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările