Mihai Dobrovolschi a primit permisiunea CNA de a amâna cu încă şase luni lansarea radioului Eu-Inimă-Radio

Mihai Dobrovolschi a primit permisiunea CNA de a amâna cu încă şase luni lansarea radioului Eu-Inimă-Radio

Mihai Dobrovolschi FOTO David Muntean

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, 24 septembrie, o solicitare a societăţii Dobrolific SRL, care îl are ca asociat unic pe Mihai Dobrovolschi, de amânare cu încă şase luni a punerii în funcţiune a postului de radio generalist Eu-Inimă-Radio, arată Mediafax.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate“.

Mihai Dobrovolschi, realizator la Radio Guerrilla, a câştigat, pe 18 decembrie 2013, la un concurs organizat de CNA, o frecvenţă la Suceava (90,4 MHz) pentru a lansa un post de radio generalist Eu-Inimă-Radio.

CNA a aprobat, pe 3 martie, o primă amânare cu şase luni a punerii în funcţiune a postului de radio Eu-Inimă-Radio, care a expirat, iar societatea Dobrolific SRL a solicitat o nouă amânare cu şase luni, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi.

Membrul CNA Radu Herjeu a spus că reprezentanţii societăţii Dobrolific SRL ar fi trebuit să vină la şedinţa Consiliului pentru a explica de ce nu au putut lansa radioul Eu-Inimă-Radio la Suceava, în această perioadă de peste un an şi jumătate, de când au primit licenţa.

„E singura licenţă (pe care o au, n.r.). Au sperat că pot să obţină un fel de reţea, dar au obţinut una singură“, a spus şi Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA.

Consiliul a aprobat amânarea cu încă şase luni a punerii în funcţiune a postului Eu-Inimă-Radio cu unanimitatea membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

Prezent în faţa membrilor CNA la concursul din 18 decembrie 2013, Mihai Dobrovolschi a spus că intenţia sa de a lansa Eu-Inimă-Radio vine ca urmare a „istoriei învolburate a mărcii Guerrilla“.„(...) Eu-Inimă-Radio este o încercare de a reface proiectul Guerrilla, care a picat din cauza vicisitudinilor politice, economice, penale etc.“, a spus atunci Mihai Dobrovolschi, citat de Mediafax. El a precizat că Dobrolific SRL este firma lui în totalitate: „S-a decis acest lucru (înscrierea la concursul CNA- n.red.) de către echipa Guerrilla, pentru că Dobrolific este o firmă fără nicio problemă financiară şi fiind singurul acţionar dovedeşte că nu e niciun fel de imixtiune“.

CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, pentru că că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o altă societate - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie 2013 a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie 2013, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora. Societatea Realitatea Media a pierdut însă, pe 19 iunie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procesul în care cerea anularea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Odată cu încheierea acestui litigiu, licenţele pe care a emis Guerrilla pot să fie scoase la concurs de Consiliul Naţional al Audiovizualului, fapt care urmează să se întâmple în această toamnă, după cum au stabilit deja membrii CNA.

Totodată, Liviu Mihaiu a declarat pe 19 iunie, pentru Mediafax, comentând decizia instanţei prin care Realitatea Media a pierdut definitiv licenţele Radio Guerrilla, că va strânge echipa Guerrilla şi va merge la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu cel mai bun proiect, pentru a lua înapoi frecvenţele. Astfel, este de aşteptat ca în urma acestui concurs să fie pus în funcţiune şi postul Eu-Inimă-Radio, deţinut de Mihai Dobrovolschi, şi, eventual, integrat în viitoarea reţea de radio a echipei fostului Radio Guerrilla.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: