Bake Off România: Un puşti de 16 ani continuă să uimească juriul cu dulciurile sale. Cine a fost eliminat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolle Stănese, gazda emisiunii, alături de Oana Cuzino, invitatul special, şi de cei trei membri ai juriului FOTO Pro TV
Nicolle Stănese, gazda emisiunii, alături de Oana Cuzino, invitatul special, şi de cei trei membri ai juriului FOTO Pro TV

Noua ediţie „Bake Off România“ i-a provocat pe cei opt concurenţi rămaşi în concurs să gătească fără făină de grâu, un ingredient esenţial în cofetărie şi patiserie.

Pentru Marinela Sarchizian nu a fost o zi bună, nu a reuşit să treacă de proba eliminatorie şi să impresioneze juriul prin preparatele ei, aşa că a părăsit competiţia.

Bake Off România: combinaţii inedite de ingrediente

La proba de semnătură concurenţii au avut parte de libertate condiţionată – ei au putut prepara orice produs, dulce sau sărat, fără a folosi făina de grâu. „Este foarte important atunci când înlocuieşti făina de grâu cu orice altă făină să ştii ce umezeală ai în preparat, cum se înlocuieşte unu la unu. Poate trebuie să adaugi amidon, poate trebuie să scoţi alte ingrediente. Este foarte important să cunoşti chimia alimentară“, a declarat Simona Pope. 

Concurenţilor le-a trebuit curaj şi imaginaţie pentru a face combinaţii inedite de ingrediente: tort cu lavandă şi cremă de vanilie, prăjitură din făină de castane şi muguri de pin, aliveancă din mălai şi făină de hrişcă sau prăjitură cu morcovi şi făină de secară. Coacerea a fost din nou duşmanul concurenţilor, membrii juriului găsind multe blaturi necoapte, creme puse când blatul era cald sau prea multe esenţe. Adrian a reuşit să obţină cuvinte de laudă din partea juriului, iar Robert şi Irina s-au remarcat şi ei la această probă. 

bake off romania
bake off romania

   

Bake Off România: Tortul daquois

Proba tehnică a fost aleasă de Alex – un tort daquois. Concurenţii nu au avut voie să folosească făină de grâu şi să coacă sau să monteze folosind cercul. „Blatul trebuie să fie crocant la exterior şi moale la interior. Este un caramel sec. Pot greşi dacă pun tot zahărul o dată şi atunci riscă să îl ardă“, a spus Alex. 

La această probă, toţi concurenţii trebuie să livreze acelaşi produs pe masa juriului, însă capacitatea de interpretare a reţetei nu dă întotdeauna aceleaşi rezultate. În timpul probei, fetele au decis să-şi exerseze mişcările de dans oriental sub îndrumarea Ionelei, care i-a promis lui Nicolle că, dacă ajunge în episodul următor, se va vopsi roşcată. 

bake off romania
bake off romania

La jurizarea pe nevăzute, pe masă au apărut tot felul de surprize: multe blaturi crude, produse nefinalizate, prea mult zahăr pudră la decor care a schimbat gustul preparatului sau caramel mult prea sărat. „Mie îmi pare foarte rău că nu aţi reuşit să coaceţi blatul. Sincer, aveam aşteptări şi pretenţii de la voi, iar la proba asta nu v-aţi ridicat la nivelul aşteptărilor noastre“, a spus Simona dezamăgită. Totuşi, cei care au reuşit să ocupe primele trei locuri la jurizare au fost Dan, Adrian şi Mihaela. 

bake off romania
bake off romania

Bake Off România: Oana Cuzino a venit cu sănătatea

Proba de creativitate a adus-o în cortul „Bake Off România“ pe Oana Cuzino, care nu a venit cu mâna goală, ci cu un coş plin cu bunătăţi sănătoase. Concurenţii şi-au ales câte un ingredient din coş, pe care să îl pună în evidenţă în preparatele lor. Ei avut de preparat pâine fără a folosi făina de grâu şi să facă trei tipuri de sandwich-uri sănătoase, însă doar unul dintre ele trebuia să conţină ingredientul ales din coş. 

bake off romania
bake off romania

Membrii juriului au fost impresionaţi de o varietate mare de feluri de pâine şi combinaţii delicioase de ingrediente pentru sandwich-uri. Robert a avut parte de o mare surpriză – fiica lui, Rebecca, a fost alături de el la jurizare, unde a primit numai cuvinte de laudă. Pâinea făcută de Ionela l-a determinat pe Tudor să îi ceară reţeta: „E greu de crezut, nu? Ionela, îmi place foarte mult! Aici ţi-ai depăşit limitele.“

Bake Off România: Un tort sărat a eliminat-o pe Marinela

Adrian, la numai 16 ani, a reuşit să uimească prin preparatele lui şi a reuşit să obţină cea de-a două insignă de „cofetarul săptămânii“.

bake off romania
bake off romania

Puştiul de 16 ani, pentru a doua oară desemnat „cofetarul săptămânii“ FOTO Pro TV

La proba eliminatorie au intrat Erika, Ionela şi Marinela, care au avut de preparat un tort sărat. De obicei, la această probă concurenţii trebuie să reinterpreteze un produs clasic, după o reţetă dată, având la dispoziţie şi o varietate de ingrediente ajutătoare. De această dată, pe tablă au avut doar denumirea produsului şi un desen frumos. Simona le-a dat un sfat valoros înainte de a ieşi din cort: „Sfatul meu este să scoateţi un produs sărat care să semene cu un tort dulce.“  Cea care nu a impresionat cu tortul pregătit a fost Marinela, aceasta părăsind competiţia. 

bake off romania
bake off romania

Marinela a părăsit Bake Off România FOTO Pro TV

Ediţia „Bake Off România“ a fost urmărită de peste 1,4 milioane de telespectatori. Săptămâna viitoare, luni, de la ora 20.30, concurenţii vor petrece alături de Mihai Mărgineanu şi Nicolle Stănese şi vor descoperi tainele foietajului, sub atenta îndrumare a juriului, format din Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite