VIDEO Mesajul lui Al Di Meola înaintea concertului de la Bucureşti

VIDEO Mesajul lui Al Di Meola înaintea concertului de la Bucureşti

Înaintea concertului pe care îl va susţine la Bucureşti, pe 27 noiembrie, la Sala Palatului, chitaristul a transmis publicului din România un mesaj video.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 27 noiembrie, chitaristul urcă pe scena Sălii Palatului de la Bucureşti. Al Di Meola va susţine concertul alături de doi muzicieni extrem de talentaţi, sub denumirea „Al Di Meola Trio”: Kemuel Roig, la pian, şi Fausto Beccalossi, la acordeon. În cadrul acestui spectacol va fi promovat noul său material discografic, „OPUS”, album apărut la finele lunii februarie.
 
„Acest album marchează o nouă eră in viata mea. Pentru prima data, am compus muzica fiind complet fericit. Am o relatie minunata cu sotia mea, am o fetita si o familie frumoasa, care ma inspira in fiecare zi. Cred ca se simte asta in muzica mea”, a declarat chitaristul.
 
Biletele se gasesc pe ticketstore la urmatoarele categorii de preturi:
• VIP – 550 lei
• Categoria 1 - 299 lei
• Categoria 2 - 199 lei
• Categoria 3 - 159 lei
• Categoria 4 - 99 lei
 
 
DESPRE AL DI MEOLA
 
Al Di Meola (pe numele real Al Laurence Dimeola), nascut pe data de 22 iulie 1954, in New Jersey, SUA, este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiana. Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnica si cu Carlos Santana, ca izvor de inspiratie. "Este singurul artist care a putut sa depaseasca limitele chitarei si sa ajunga mai departe, cu o stapanire incredibila si o indemanare pur si simplu uimitoare", a declarat istoricul in arta chitarei Robert Lynch.
 
A cantat alaturi de formatia lui Chick Corea, Return to Forever, in anii de studentie la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cantat, de asemenea, in orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia. Cateva dintre albumele sale reprezinta culmi neintrecute intre stilul foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americana si spaniola: "Elegant Gipsy" (1971), "Casino" (1978), "Splendido Hotel" (1980). La inceputul anilor ‘80, Di Meola este nevoit sa renunte treptat la chitara electrica, din cauza unor probleme de sanatate (tinitus), auzul sau fiind totodata extrem de sensibil la sunetele inalte si puternice. Abia in 2006, Al Di Meola s-a reintors la chitara electrica, a redescoperit-o! In 1996, Al Di Meola formeaza un nou trio impreuna cu Jean-Luc Ponty si Stanley Clarke, numit “The Rite Of Strings”. Aceasta colaborare este imediat urmata de proiectul “Al Di Meola New World Sinfonia″ alaturi de muzicieni celebri din Argentina, Cuba si Israel.
 
Talentul si contributia sa adusa muzicii si culturii internationale i-au oferit chitaristului american cu sange latin una dintre cele mai prestigioase distinctii acordate de Guitar Player Magazine, Al Di Meola clasandu-se de patru ori pe primul loc in topul celor mai  buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor, o performanta de necontestat nici pana in acest moment.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: