Trupa finlandeză Nightwish refuză să anuleze concertul de la Bucureşti: „E vina noastră că nişte imbecili au dat foc unui club şi au murit oameni?“

Trupa finlandeză Nightwish refuză să anuleze concertul de la Bucureşti:
„E vina noastră că nişte imbecili au dat foc unui club şi au murit oameni?“

Trupa finlandeză Nightwish pare că nu înţelege proporţiile tragediei de la Colectiv FOTO Facebook

Trupa finlandeză de metal simfonic Nightwish refuză să-şi anuleze show-ul de la Bucureşti, programat pentru 10 decembrie, la Romexpo, susţinând că „nu merită să-şi trădeze fanii români“ doar pentru că „nişte imbecili au dat foc unui club“.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 18.00: Echipa de management a trupei Nightwish a prezentat scuze pentru afirmaţiile făcute, precizând că muzicienii nu sunt reponsabili pentru atitudinea afişată anterior. În acelaşi anunţ se menţionează că Nightwish nu va folosi efecte pirotehnice în cadrul concertului pe care îl va susţine la Bucureşti, în decembrie.

Pe pagina de Facebook a trupei a fost postat, recent, următorul mesaj: „Dragi români, ne pare foarte rău pentru victimele rănite în incendiu şi pentru familiile lor. Vrem să vă încurajăm pe toţi să mergeţi mai departe, deşi acest lucru poate părea foarte dificil în aceste clipe. Respectăm memoria tuturor victimelor. Nu vom folosi efecte pirotehnice în cadrul show-ului (de la Bucureşti – n.red.). Pace tuturor.

Managementul Nightwish
(Echipa de management este responsabilă pentru mesajele de mai devreme, nu trupa)“.

În timp ce la Bucureşti bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv continuă să crească, trupa Nightwish promovează pe pagina de Facebook concertul pe care trebuie să-l susţină la complexul Romexpo din Bucureşti pe 10 decembrie. Muzicienii refuză să-şi anuleze concertul, motivând că nu este vina lor că „nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de oameni“. Asta după ce mai mulţi fan români au publicat pe Facebook întrebări referitoare la o posibilă anulare a concertului de la Bucureşti.

Mai exact, finlandezii au publicat, ieri, pe pagina de Facebook a trupei afişul care anunţă spectacolul de la Bucureşti. Imaginea a fost însotiţă de mesajul: „Bucureşti, eşti gata pentru rock?“. Românii au încercat să le explice artiştilor situaţia tragică din România, sugerându-le că show-ul ar trebui anulat sau amânat. Finlandezii au replicat: „Ar trebui să ne trădăm fanii români şi să anulăm show-ul doar pentru că nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de persoane? Ne pare foarte rău pentru victimele acestei tragedii şi pentru familile lor. Este cel mai potrivit moment pentru a cânta în România. Nu sunteţi singuri“.

Ulterior, trupa renunţat la cuvântul „imebicili“, optând pentru o expresie mai puţin jignitoare: „Nişte persoane nu atât de profesioniste“.

Într-un alt comentariu, trupa mai susţine că nu are nicio vină pentru tragedia produsă, numindu-i pe cei care le sugerează să-şi anuleze show-ul „naivi“: „Deci este vina noastră? Cum puteţi fi atât de naivi? Treziţi-vă la realitate“.

Deşi majoritatea românilor a criticat atitudinea trupei Nightwish, au existat şi voci care au fost de acord cu poziţia formaţiei. „Eu sunt de acord – show-ul nu trebuie anulat (nu văd de ce nu s-ar mai ţine din moment ce aşteptăm de mult concertul, iar, până atunci, va trece o lună de la incident, plus că, o parte dintre noi şi-a cumpărat bilete de prin martie-aprilie), trebuie să stăm uniţi, iar viaţa merge înainte. Ar fi drăguţ dacă am ţine un moment de reculegere în timpul show-ului pentru fraţii şi surorile noastre care au murit şi care se zbat între viaţă şi moarte (...) Nu contează a cui este vina, asta nu schimbă cu nimic suferinţa oamenilor. Acestea fiind zise, abia aştept să vă văd“, a replicat o româncă.

Totodată, mai mulţi străini au încurajat trupa să nu renunţe la concertul de la Bucureşti..„Nu ne putem opri viaţa din cauza unor tragedii“ sau  „Muzica înseamnă conectare“  au fost câteva dintre mesajele transmise de străini.

Amintim că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 39.

Pe aceeaşi temă:

Starea răniţilor din Colectiv. Medic: „Când sunt conştienţi, pacienţii cred că se află în club şi devin agitaţi“

Un organizator de concerte explică cum a ajuns trupa „Goodbye to Gravity” să-şi lanseze albumul în Colectiv

Revoltă antisistem. Românii, nemulţumiţi doar cu demisiile lui Ponta şi Piedone. Patriarhul Daniel, vizat şi el de proteste

Incendiu în Clubul Colectiv. Ponta şi Piedone au demisionat. 80 de răniţi, în continuare în stare critică şi gravă. Unul din ei, transferat la o clinică din Israel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente şi dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România solidară - impreună pentru #colectiv.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: