Eurovision 2016, semifinala a doua: care sunt cele zece ţări care merg în finală VIDEO

Eurovision 2016, semifinala a doua: care sunt cele zece ţări care merg în finală VIDEO

Concursul Eurovision 2016 şi-a definitivat finaliştii FOTO Eurovision.tv

Eurovision 2016. A doua semifinală a concursului Eurovision a dat ultimii zece reprezentanţi care vor participa în finala concursului cântecului european.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia din acest an a concursului Eurovision va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Finala Eurovision 2016 va avea loc pe data de 14 mai.

Eurovision 2016. Ţările care au trecut în finală

În cea de-a doua semifinală de la Eurovision 2016 au luat parte încă 18 reprezentaţi ai ţărilor participante, dar numai zece dintre aceştia au ajuns în finala concursului cântecului european. După cea de-a doua semifinală, care a avut loc joi seara, s-au calificat Letonia, Georgia, Bulgaria, Australia, Ucraina, Serbia, Polonia, Israel, Lituania şi Belgia. Cele zece ţări calificate în urma semifinalei Eurovision 2016 au fost anunţate în ordine aleatorie. Finaliştii au fost aleşi printr-o medie dintre punctele acordate de juriile de specialitate ale fiecărei ţări şi voturile publicului telespectator.

Din a doua semifinală Eurovision 2016 a lipsit Ovidiu Anton, reprezentantul României în concurs, care ar fi trebuit să participle în această fază a competiţiei cu piesa „Moment of Silence“. România a fost descalificată din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română le are la European Broadcasting Union (EBU), datorii în valoare de 14 milioane de franci elveţieni. De altfel, nici cele trei etape ale show-ului nu sunt transmise în România. 

Eurovision 2016. Ordinea intrării în finală

Primii 12 finalişti care vor urca pe scenă vor fi: Belgia, Cehia, Olanda, Azerbaidjan, Ungaria, Italia, Israel, Bulgaria, Suedia, Germania, Franţa şi Polonia.

În concurs vor urma: Austria, Cipru, Serbia, Lituania, Croaţia, Rusia, Spania, Letonia, Ucraina, Malta, Georgia, Austria, Marea Britanie şi Armenia.

Finala concursului Eurovision va avea loc pe 14 mai, la Stockholm. Cântăreţul american Justin Timberlake a fost invitat să susţină un recital. 

Organizatorii au anunţat că marea finală  va putea fi urmărită live pe canalul de YouTube al competiţiei muzicale. Fanii Eurovision vor putea urmări competiţia de pe orice dispozitiv, informează organizatorii. După transmisiunea în direct, toate spectacolele susţinute de cei 26 de finalişti vor fi publicate pe canalul de YouTube, care are peste un milion de abonaţi şi a primit premiul YouTube Gold Play Button. 

Vă prezentăm în continuare lista pieselor care au trecut de a doua semifinală Eurovision 2016.

Letonia: Justs „Heartbeat“ 

Georgia: Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz „Midnight Gold“

Bulgaria: Poli Genova „If Love Was A Crime“

Australia: Dami Im „Sound Of Silence“

Ucraina: Jamala „1944“

Serbia: Sanja Vučić ZAA „Goodbye (Shelter)

Polonia: Michał Szpak „Color Of Your Life“

Israel: Hovi Star „Made Of Tears“

Lituania: Donny Mintell „I've Been Waiting for This Night“

Belgia: Laura Tesoro „What's The Pressure“ 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările