Cum a votat publicul în ultima semifinală Eurovision România 2019: cine a fost salvat şi cine a obţinut cele mai puţine puncte

Cum a votat publicul în ultima semifinală Eurovision România 2019: cine a fost salvat şi cine a obţinut cele mai puţine puncte

Cei şase finalişti Eurovision 2019 din a doua semifinală a Selecţiei Naţionale FOTO TVR

Ultimii şase finalişti Eurovision România 2019 au fost aleşi după spectacolul organizat de TVR în Arad.  Dintre aceştia, doar unul a fost decis prin votul publicului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Olivier Kaye, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu şi Aldo Blaga sunt ultimii concurenţi care s-au calificat în finala Eurovision România 2019, ce va avea loc pe 17 februarie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Dintre aceştia, cinci au fost aleşi de juriu, iar cel de-al şaselea a fost ales de telespectatori, care au avut drept de vot timp de 30 de minute după anunţarea finaliştilor aleşi de juriul de specialitate.

Astfel, în urma voturilor exprimate prin SMS, Aldo Blaga este cel care s-a calificat în finala Eurovision România 2019.

Tânărul, care a cântat alături de nume mari ale industriei muzicale mondiale, a fost preferatul telespectatorilor reuşind să obţină 539 de voturi. Pe locul doi în preferinţele publicului s-a clasat 2Gents, cu 295 de voturi, iar pe locul trei s-a poziţionat TMW, cu 254 de voturi. 

În total, au fost exprimate doar 1.716 voturi, mai puţin de jumătate din voturile exprimate în prima semifinală Eurovision 2019, respectiv 3.501. De altfel, favorita publicului din prima semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision 2019, Mirela Vaida, a obţinut 1825 de voturi, de peste trei ori mai multe decât preferatul de acum.

Cei şase finalişti de acum se alătură concurenţilor care au trecut de prima semifinală: Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Vaida (calificată datorită votului publicului). 
 

Topul publicului după a doua semifinală Eurovision România 2019 


1. Aldo Blaga - 539 de puncte

 
 

2. 2Gents - 295 de puncte

 
   
3. TMW - 254 de puncte
 

4. Georgy - 191 de puncte
 
   
5. Xonia - 154 de puncte
 
   
6. Johnny Bădulescu - 142 de puncte 
 

7. Echoes - 141 de puncte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: