Cele mai importante evenimente muzicale ale anului: la ce festivaluri şi concerte vă puteţi distra în 2017

Cele mai importante evenimente muzicale ale anului: la ce festivaluri şi concerte vă puteţi distra în 2017

Concertele unor artişti preucm Gianna Naninni şi Depeche Mode şi festivalurile Untold şi Electric Castle se numără printre show-urile de neratat ale anului 2017

Festivalurile Untold şi Electric Castle, concertele Deep Purple şi Depeche Mode se numără printre evenimentele muzicale importante anunţate pentru anul 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în prezent, peste 20 de concerte şi festivaluri au fost confirmate de promoterii români, iar pentru multe dintre acestea biletele au fost deja puse în vânzare, potrivit News.ro. Vă prezentăm în continuare, în ordine cronologică, evenimentele muzicale ale anului 2017.

Tarja Turunen – Cluj şi Bucureşti (2 şi 3 februarie)

Tarja Turunen, care a devenit cunoscută ca solistă a grupului Nightwish, va susţine două concerte în România – la Timişoara şi la Bucureşti, pe 2, respectiv 3 februarie –, iar biletele au fost puse în vânzare la preţuri cuprinse între 100 şi 390 de lei.

Markus Schulz – Bucureşti (11 februarie)

Unul dintre cei mai iubiţi DJ americani, Markus Schulz va susţine un show la Arenele Romane din Bucureşti, pe data de 11 februarie, biletele la preţ promoţional fiind disponibile la 35 de lei.

Jethro Tull – Bucureşti şi Timişoara (19 şi 21 februarie)

Legendara trupă britanică revine în România cu două show-uri – la Sala Palatului din Bucureşti pe 21 februarie şi la Filarmonica Banatului din Timişoara pe 19 februarie. Biletele pentru spectacolul din Capitală intitulat „Jethro Tull performed by Ian Anderson“, care îmbină muzica cu arta interpretativă, sunt cuprinse între 75 şi 250 de lei, în timp ce timişorenii trebuie să plătească între 170 şi 380 de lei pentru un bilet.  

Richard Clayderman – Bucureşti, Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa şi Galaţi (6-10 martie)

Pe 8 martie, pianistul Richard Clayderman va fi acompaniat pe scena Sălii Palatului de nu mai puţin de 100 de instrumentişti, membri ai Orchestrei Simfonice Bucureşti, într-un concert dedicate Zilei Femeii. Biletele au preţuri ce variază de la 99 la 350 de lei. Artistul va concerta în alte patru oraşe din ţară, în perioada 6-10 martie: Timişoara (Sala Sporturilor „Olimpia“, 6 martie), Târgu-Mureş (Sala Sporturilor, 7 martie), Constanţa (Sala Sporturilor, 9 martie) şi Galaţi (Sala Sporturilor „Dunărea“, 10 martie).

Accept, Sabaton şi Twilight Force – Bucureşti (11 martie)

Formaţiile heavy metal Accept, Sabaton şi Twilight Force concertează la Arenele Romane din Bucureşti, în cort încălzit, pe 11 martie, iar biletele au preţuri cuprinse între 95 şi 155 de lei.

Postmodern Jukebox – Bucureşti (29 martie)

Grupul Postmodern Jukebox, celebru pentru reinterpretări jazz şi soul ale unor hituri pop contemporane, revine în România, cu un concert care va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, pe 29 martie. Biletele au preţuri cuprinse între 120 şi 750 de lei.

Amedeo Minghi şi Gabriel Cotabiţă – Bucureşti (4 aprilie)

Cantautorul italian Amedeo Minghi şi interpretul roman Gabriel Cotabiţă vor susţine un concert comun pe scena Sălii Palatului, pe 4 aprilie. Preţul biletelor variază de la 80 la 240 de lei.

Apocalyptica – Bucureşti (6 aprilie)

Trupa rock finlandeză Apocalyptica va susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 6 aprilie, un concert inclus într-un turneu ce marchează împlinirea a 20 de ani de la lansarea albumului său de debut, „Plays Metallica by 4 cellos“, pe care îl va interpreta integral, alături de coveruri ale pieselor „Battery“, „Nothing Else Matters“ şi „Seek and Destroy“. Biletele au preţuri pornind de la 89 de lei.

Pink Martini – Bucureşti (20 aprilie)

Orchestra Pink Martini revine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 20 aprilie, cu un concert ce va îmbina influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi soundtrack de film noir. Biletele sunt disponibile la preţurile de 120, 145, 190, 220 şi 280 de lei.

Gregory Porter – Bucureşti (24 aprilie)

Interpretul american de jazz Gregory Porter va concerta în premieră la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 aprilie, prilej cu care îşi va promova cel mai recent album al său, „Take me to the Alley“, apărut în 2016. Biletele au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 108 şi 198 de lei.

Omara Portuondo – Bucureşti (25 aprilie)

Cântăreaţa cubaneză Omara Portuondo, membră a grupului Buena Vista Social Club, deţinătoare a unui premiu Grammy şi ambasador artistic al ţării sale, va susţine un concert în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie. Biletele au fost puse deja în vânzare, la preţuri cuprinse între 65 lei şi 300 lei.

Gianna Nannini – Bucureşti (27 aprilie)

Cântăreaţa italiană Gianna Nannini va reveni la Bucureşti după opt ani de la primul său spectacol în România, pe 27 aprilie, la Sala Palatului, unde artista va susţine un concert de trei ore în cadrul turneului intitulat „History tour live“, în care va interpreta cele mai populare piese ale sale de pe toate cele 26 de albume pe care le-a lansat de-a lungul anilor. Biletele au preţuri împărţite în şase categorii, în funcţie de distanţa faţă de scenă - 95 de lei, 120 de lei, 175 de lei, 200 de lei, 225 de lei şi 275 de lei.

Diego el Cigala – Bucureşti (9 mai)

„Una dintre cele mai frumaose voci de flamenco din timpurile noastre“, Diego el Cigala va susţine un concert la Sala Palatului pe data de 9 mai, iar tichetele pot fi achiziţionate la preţurile de 150, 200 şi 250 de lei.

Deep Purple – Bucureşti (13 mai)

Grupul britanic Deep Purple va concerta, pe 13 mai, în parcarea complexului Romexpo din Bucureşti, în cadrul turneului „The Long Goodbye“, prin care va promova cel mai nou album, „inFinite“. Biletele sunt puse în vânzare la preţuri de 130 de lei (gazon B), 190 de lei (gazon A), 270 de lei (golden Ring) şi 350 de lei (tribună).

Al Di Meola – Bucureşti (20 mai)

Chitaristul american Al Di Meola va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti pe 20 mai, în care va interpreta compoziţii noi şi piese marca „Piazzolla & Lennon-McCartney“, iar biletele au preţuri de la 59 la 629 de lei.

Andrea Bocelli – Bucureşti şi Cluj (22 şi 25 iunie)

Tenorul italian Andrea Bocelli va reveni în România în vara anului 2017, cu două concerte ce vor avea loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 22 iunie, şi pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, pe 25 iunie, unde va prezenta atât repertoriul său de operă, cât şi interpretări ale unor piese celebre aparţinând altor genuri muzicale. Biletele la concertul din Capitală au preţuri pornind de la 250 la 950 de lei. Pentru concertul care va avea loc pe stadionul Cluj Arena, ele costă de la 145 la 675 de lei.

Metalhead Meeting – Bucureşti (24 şi 25 iunie)

În zilele de 24 şi 25 iunie, la Arenele Romane, va avea loc festivalul Metalhead Meeting, iar primele nume anunţate sunt Sepultura, Behemoth şi Bucovina. Biletele au preţuri pornind de la 150 de lei.

Shine Festival – Bucureşti (1-2 iulie)

A patra ediţie a festivalului Shine va avea loc în zilele de 1 şi 2 iulie la Arenele Romane, iar biletele la preţ reus costă 55 şi 75 de lei. Primele trupe confirmate sunt Alternosfera, Viţa de Vie, Şuie Paparude, E.M.I.L., Coma şi Luna Amară, alte nume urmând a fi anunţate în curând.

ARTmania Festival – Sibiu (28-29 iulie)

O nouă ediţie a festivalului ARTmania va avea loc în perioada 28-29 iulie  în Piaţa Mare din Sibiu. Detalii despre line-up vor fi dezvăluite în curând.

Evanescence – Bucureşti (29 iulie)

Formaţia americană goth-rock Evanescence va concerta la Arenele Romane din Bucureşti pe 29 iunie, iar biletele la preţuri speciale - de la 140 la 250 de lei - au fost puse în vânzare.

Gărâna Jazz Festival – Caraş-Severin (6-9 iulie)

Cea de-a 21-a ediţie a Gărâna Jazz Festival va avea loc între 6 şi 9 iulie, în Poiana Lupului din Munţii Semenic, judeţul Caraş-Severin.

Electric Castle – Cluj (12-16 iulie)

Festivalul Electric Castle va avea loc în perioada 12-16 iulie, la Castelul Banffy (Cluj), iar abonamentele costă 499 de lei. ALT-J, Moderat, Architects şi Etherwood sunt numele anunţate până în prezent.

Depeche Mode – Cluj (23 iulie)

Formaţia Depeche Mode va concerta pe 23 iulie la Cluj-Napoca, în cadrul turneului european „Global Spirit Tour“, iar biletele au preţuri curpinse între 117 şi 436,5 de lei, la care se adaugă comisionul de ticketing.

Untold – Cluj (3-6 august)

Festivalul Untold de la Cluj-Napoca va avea loc anul acesta între 3 şi 6 august, iar deocamdată nu au fost anunţate numele artiştilor ce vor concerta la cea de-a treia ediţie.

Rockstadt Extreme Fest – Braşov (10-14 august)

Cea de-a cincea ediţie a festivalului Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 10-14 august  la Cetatea Râşnov, iar abonamentele pot fi deja cumpărate până pe 1 februarie la 230 de lei , urmând ca preţul să crească la 270 de lei în perioada 2 februarie – 9 iulie, iar din 10 iulie şi pe toată durata evenimentului vor fi disponibile la 300 de lei. Primele trupe confirmate sunt Opeth, Leprous, Korpiklaani, Nile, Wolfheart, Alestorm, August Burns Red şi Napalm Death.

Summer Well – Bucureşti (12-13 august)

Summer Well de pe domeniul Ştirbey va avea loc în perioada 12-13 august. Organizatorii nu au anunţat încă alte detalii.

Maximum Rock Festival – Bucureşti (13 şi 14 octombrie)

Noua ediţie Maximum Rock Festival va avea loc la Arenele Romane, biletele având preţuri începând de la 99 la 135 de lei. Primul nume confirmat este al trupei germane de symphonic metal Xandria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările