„Carmen“, celebra operă a lui Bizet, în variantă rock la Sala Palatului: taverna va fi club, toreadorul vine pe motocicletă. „E un act artistic de înaltă ţinută“ VIDEO

„Carmen“, celebra operă a lui Bizet, în variantă rock la Sala Palatului: taverna va fi club, toreadorul vine pe motocicletă. „E un act artistic de înaltă ţinută“ VIDEO

Distribuţia spectacolului este una internaţională FOTO Bogdan Dănescu

Celebra operă a compozitorului francez Georges Bizet a fost adaptată şi reorchestrată într-o manieră rock ce va ajunge la Sala Palatului în această iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu şi formaţia instrumentală Concertino Accordion Band prezintă „Carmen - Rock Version“. Astfel, pe 14 decembrie, opera şi rockul vor avea de împărţit marea scenă a Sălii Palatului.
 
Biletele se pot achiziţiona de pe blt.ro, iabilet.ro, myticket.ro, salapalatului.ro şi de la agenţia Sălii Palatului. Din respect pentru artişti şi pentru spectatori, organizatorii anunţă că după ora 19.10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. După începerea spectacolului, locurile îşi pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis, iar cei de peste 7 ani plătesc bilet de intrare. 
 
„Orice se poate spune despre producţia Carmen, mai puţin că este o lucrare vulgară. Este o producţie prin care încercăm să descoperim modalitatea de viaţă, de comportament a acestor iubitori de rock care, uneori, sunt pe nedrept judecaţi. Nu sunt rocker, dar îmi place muzica bună, unde îşi găseşte locul şi rockul. Premiera a avut loc la Craiova. Au venit şi rockerii care şi-au spus părerea. Ne-au felicitat, dovadă că le-a plăcut. «Carmen» a crescut şi a suferit modificări constructive, ceea ce se va vedea, în premieră, la Sala Palatului“, a declarat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care realizează regia artistică a spectacolului „Carmen - Rock Version“.
              
Toreadorul Escamillio (interpretat de Ştefan Ignat) va veni călare pe mulţi cai putere. Pe scena Sălii Palatului, taverna din povestea lui Georges Bizet se va transforma în club, iar toreadorul va veni pe motocicletă, pentru a o impresiona pe Carmen (interpretată de solista din Serbia - Ljubica Vranes). Nu vor lipsi nici prietenii necuvântatori ai rockerilor - câinii. 
 
         
Producţia spectacolului este una grandioasă, după cum anunţă organizatorii, care precizează că au fost create costume speciale pentru cei 16 solişti, 36 de corişti şi 18 balerini. De costume şi de decoruri sunt reponsabili Răsvan Drăgănescu şi Cătălin Botezatu.
 
„Mi-am dorit să atrag un public tânăr. Este fascinant să stai în spatele sălii şi să vezi o mare de capete albe care asistă la spectacole. Însă am început să abordăm şi genul de spectacole prin care să atragem tinerii. Dacă mâine îmi închei mandatul de manager, am satisfacţia că văd la casa de bilete tineri îndrăgostiţi care vin, ţinându-se de mână, să cumpere bilete la lojă. Totodată, «Carmen - Rock Version» a făcut o impresie excelentă şi în rândul publicului trecut de a doua tinereţe“, mai spune Antoniu Zamfir.  
           
Ce proporţii are opera „Carmen - Rock Version“? Cât este rock, cât este operă? „Sunt două elemente care se îmbrăţişează. Opera lui Bizet este integral cântată de solişti, nu s-a umblat la nici măcar o notă, însă transpunerea în scenă este rock. «Carmen - Rock Vesion» este un act artistic de înaltă ţinută, în care 90 % este operă şi 10% este rock“, mărturiseşte Antoniu Zamfir.  
 
„Carmen - Rock Version“ se află în turneu prin ţară şi prin Chişinău. La Bucureşti va fi al 14-lea spectacol din ţară, cu o distribuţie internaţională de excepţie. Opera lui Bizet va fi interpretată de Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova. Distribuţia este formată din Carmen - Ljubica Vranes (Serbia), Don Jose - Bogdan Zahariea (Timişoara), Michaela – Renata Vari, Escamillo – Ştefan Ignat (Bucureşti), Zuniga – Dragoljub Bajić (Serbia), Frasquita – Noemi Modra, Mercedes – Natasha Rasić (Serbia), Morales – Dragoş Drăniceanu, Remendado – Cristian Bălăşescu, Dancairo – Dan Patacă, Lilas Pastia – Dan Cornescu, Manuelita – Anca Ţecu. Regie artistică: Antoniu Zamfir. Conducerea muzicală: Marius Hristescu. Coregrafie: Laurenţiu Nicu. Asistenţi regie artistică: Arabela Tănase, Dan Cornescu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările