„Omul-Furnică“, debut pe primul loc în box office-ul nord-american VIDEO

„Omul-Furnică“, debut pe primul loc în box office-ul nord-american VIDEO

Paul Rudd, în rolul escrocului Scott Lang FOTO Marvel Studios

Lungmetrajul „Omul-Furnică/ Ant-Man“, cel mai recent film inspirat din universul super-eroilor Marvel, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations, scrie 20minutes.fr.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. „Ant-Man“: 58 milioane de dolari

Acest film SF şi de acţiune, care îl are ca protagonist pe actorul Paul Rudd, secondat cu succes de Michael Douglas şi Evangeline Lilly, a obţinut încasări de 58 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în cinematografele din America de Nord. Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man, scrie site-ul specializat cinemagia.ro, citat de Mediafax.
 
 

2. „Minions“: 50,2 milioane de dolari

Lungmetrajul de animaţie „Minionii/ Minions“, de Kyle Balda şi Pierre Coffin, a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 50,2 milioane de dolari. În spinoff-ul celor două filme din seria „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“, trei minioni, Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor şi până în prezent, în căutarea unui stăpân malefic. Astfel, aceştia ajung în New York-ul anilor 1968, după ce au servit un faraon egiptean, pe Dracula, pe Napoleon şi o cretură preistorică, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer. 
 
Evoluând din organisme unicelulare galbene, minionii au rezistat timpului, fiind mereu la dispoziţia celor mai răi maeştrii cu putinţă. Fiind mereu neatenţi în servirea stăpânilor, de la T-Rex la Napoleon, minionii se găsesc în poziţia de a nu a avea cui să stea la dispoziţie şi cad într-o depresie profundă. Dar unul dintre minioni, Kevin, alături de rebelul Stuart şi adorabilul Bob, se aventurează prin lume pentru a găsi un nou stăpân. Trioul porneşte într-o călătorie care îi duce în cele din urmă la potenţialul lor şef, Scarlet Overkill (Sandra Bullock), prima răufăcătoare din lume. Ei călătoresc din Antarctica până în New York, ajungând şi în Londra, acolo unde trebuie să facă faţă uneia dintre cele mai importante provocări: salvarea rasei minionilor de la anihilare.
 
 
Minionii sunt aduşi la viaţă cu ajutorul vocilor unor actori de renume precum Sandra Bullock, Jon Hamm, Allison Janney şi Steve Coogan. Universal colaborează din nou cu Illumination Entertainment pentru realizarea peliculei, Chris Meledandri şi Janet Healy fiind producători, în timp ce Pierre Coffin şi Kyle Balda vor regiza scenariul scris de Brian Lynch. Iniţial, filmul trebuia să fie lansat pe 19 decembrie 2014, însă studiourile Universal au preferat perioada de vară pentru a-l lansa dat fiind succesul precendei producţii „Despicable Me 2“, care a adus încasări de peste 840 de milioane de dolari la nivel mondial.
 

3. „Trainwreck“: 30,2 milioane de dolari

Comedia „O tipă... dezastru/ Trainwreck“, regizată de Judd Apatow, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 30,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Având-o ca protagonistă pe actriţa Amy Schumer, filmul prezintă povestea unei tinere, extrem de liberă şi dezinhibată, neinteresată de relaţiile amoroase, pe care le consideră sufocante şi plictisitoare, dar care decide la un moment dat să se schimbe şi să adopte o atitudine mai constructivă care să o ajute pe termen lung în viaţă. Jucătorul de baschet Lebron James are în acest film o apariţie remarcabilă, alături de Bill Hader, potrivit Mediafax. 
 
 

4. „Inside Out“: 11,6 milioane de dolari

Pe locul al patrulea în box office-ul nord-american s-a situat animaţia „Întors pe Dos/ Inside Out“, cu încasări, de vineri până duminică, de 11,6 milioane de dolari. Filmul spune povestea micuţei Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, care este afectată atunci când trebuie să îşi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, complet depăşiţi de situaţia fetiţei.
 

 

5. „Jurassic World“: 11,4 milioane de dolari

Filmul „Jurassic World“ a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 11,4 milioane de dolari de vineri până duminică. După ce a devenit în weekendul de debut primul film din lume care a depăşit pragul încasărilor de 500 de milioane de dolari, „Jurassic World“ continuă să aibă o evoluţie fulminantă şi a ajuns la încasări de 1,46 de miliarde de dolari la nivel mondial.
 

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

6. „Terminator: Genisys“: 5,4 milioane de dolari

Locul al şaselea în clasament a fost ocupat de „Terminator: Genisys“, aflat la al treilea său weekend de difuzare în cinematografele nord-americane şi care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari de vineri până duminică. „Terminator: Genisys“ este cel de-a cincilea film al seriei „Terminator“ şi va servi ca punct de revizie retroactivă pentru întreaga serie. Arnold Schwarzenegger reia rolul personajului omonim, din distribuţie mai făcând parte Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke - „mama dragonilor“ din serialul HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ - (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), Lee Byung-hun (T-1000) şi J. K. Simmons (O’Brien). 
 
John Connor, liderul rezistenţei oamenilor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor şi să se asigure că omenirea va avea un viitor paşnic. Însă lucrurile iau o întorsătură neaşteptată şi se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezeşte într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliaţi surprinzători, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculoşi, dar şi o nouă misiune: să reseteze viitorul.
 
 

7. „Magic Mike XXL“: 4,5 milioane de dolari

Pe locul al şaptelea s-a situat filmul „Magic Mike XXL“, cu încasări de 4,5 de milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, cu Channing Tatum, Joe Manganiello şi Matt Bomer în distribuţie, reia povestea lui Mike, la trei ani după ce a renunţat la promiţătoarea sa carieră de stripper. După îndelungi insistenţe, acesta acceptă să se întoarcă în trupa de dansatori exotici „Regii din Tampa“, aflată acum în pragul eşecului. Pentru ultimul lor spectacol vor pregăti un show senzaţional, în care legendarul Magic Mike va străluci din nou în lumina reflectoarelor, potrivit cinemagia.ro.
   
 

8. „The Gallows“: 4 milioane de dolari

Filmul horror „The Gallows“ a coborât trei locuri până pe poziţia a opta, cu încasări de 4 milioane de dolari. În 1993, un elev are parte de un sfârşit tragic atunci când joacă în punerea în scenă a piesei „Spânzurătoarea“. Două decenii mai târziu, liceul comemorează nefericitul eveniment printr-o nouă montare a piesei. Când un grup de studenţi vrea să saboteze spectacolul, se va vedea că anumite lucruri ar trebui lăsate în pace pe vecie.
 
   

9. „Ted 2“: 5,6 milioane de dolari

Comedia „Ted 2“, continuarea lungmetrajului regizat de Seth MacFarlane în 2012, un film cu Mark Wahlberg, ce prezintă aventurile unui urs de pluş care prinde viaţă şi devine un personaj cu umor ireverenţios, s-a situat pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,7 milioane de dolari de vineri până duminică.
 
 

10. „Mr. Holmes“: 2,4 milioane de dolari

Lungmetrajul „Mr. Holmes“, regizat de Bill Condon şi avându-l pe celebrul actor britanic Ian McKellen în rolul principal, a debutat pe locul al 10-lea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,4 milioane de dolari. Filmul se concentrează pe un bătrân Sherlock (de 93 de ani), retras de mult din activitate, care îşi rememorează viaţa şi insistă pe un caz nerezolvat în care a fost implicată o frumoasă femeie, potrivit site-ului cinemagia.ro.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: