VIDEO Un brad creat de designerul Alexandru Ciucu, cumpărat de Prinţul Albert de Monaco

VIDEO Un brad creat de designerul Alexandru Ciucu, cumpărat
de Prinţul Albert de Monaco

Alexandru Ciucu, unul dintre cei mai aperciaţi designeri de costume bărbăteşti

Designerul Alexandru Ciucu a avut marea surpriză ca bradul cu care a participat, în premieră pentru România, la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo, să fie licitat şi achiziţionat de însuşi Prinţul Albert de Monaco.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creatorul Alexandru Ciucu a participat, în premieră pentru România, alături de mari case de modă internaţionale, precum Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari, la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo.

Festivalul brazilor de la Monte Carlo este un eveniment organizat anual de fundaţia de caritate Action Innocence Monaco la Hotel de Paris din Monte Carlo şi este o acţiune caritabilă de strângere de fonduri pentru protecţia internaţională a minorilor împotriva efectelor negative ale internetului.
Anul acesta, la licitaţie au fost invitate să participe mari case de modă, ca Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari, precum şi cunoscutul designer român de costume masculine Alexandru Ciucu.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai familiilor regale ale Europei, din înalta societate monegască, precum şi oameni de afaceri de diferite naţionalităţi.
„Am fost invitat să creez un brad special pentru această licitaţie ca urmare a prezenţei mele în Principat atât cu prezentarea pe care am avut-o în februarie 2012, cât şi ca invitat la numeroase alte evenimente din Monaco în calitate de designer român, dar şi de furnizor al Casei Regale din România, titulatură care a avut darul de a-mi deschide multe uşi către înalta societate monegască“, a declarat Alexandru Ciucu.

Designerul român a realizat un brad de Crăciun, pe care l-a intitulat „Cheia către Stele“, şi are forma unui tablou. Invitaţii au apreciat în primul rând creativitatea şi noutatea stilistică.
„Bradul meu a fost unul stilizat, realizat din globuri aurii aşezate în formă de brad pe o pânză de catifea roşie, culoarea regală, iar sub el se află o cheie aurită, culoarea excelenţei, a luxului şi opulenţei, uşor supradimensionată, simbolizând accesul către divinitate.Tot ansamblul este încadrat de o ramă groasă, aurie, pusă pe un cadru de lemn şi îmbrăcată în organza. Pe interiorul ramei, de jur împrejur, am pus o instalaţie electrică cu 500 de beculeţe pentru a menţine spiritul Crăciunului“, a explicat creatorul.

2.000 de euro preţul final

Bradul creat de designerul român pentru acest festival a atras atenţia Prinţului Albert de Monaco, care a licitat şi l-a şi achiziţionat cu suma de 2.000 de euro.
„Emoţiile au fost imense. Nu ştiam dacă i-a plăcut cuiva bradul meu, pentru că era cu totul diferit faţă de ceilalţi. Mă gândeam că poate am exagerat, că era prea stilizat sau poate că oamenilor de acolo nu le va păsa pur şi simplu. Totul se învârtea cu mine, mi se făcuse foarte cald, nu mai ştiam ce se întâmplă, auzeam ca prin vis că erau oameni care ofereau mai mult şi mai mult pentru bradul meu. Visam şi îmi plăcea că visez. Preţul final a fost de 2.000 de euro, un preţ bun pentru bradul unui designer român aflat pentru prima dată la licitaţia de brazi de la Monte Carlo“, a mărturisit Alexandru Ciucu.

„Credeam că este o greşeală, nu îmi venea să cred“

„Am aflat târziu cine cumpărase tocmai bradul meu pentru că, în acea aglomeraţie, din locul în care stăteam, nu vedeam şi nici nu auzeam exact cine licitează. Am ieşit la un moment dat din mulţime ca să iau puţin aer, iar o doamnă din organizare mi-a zâmbit şi m-a felicitat. Abia atunci am aflat că Prinţul Albert a achiziţionat bradul meu. Credeam că este o greşeală, nu îmi venea să cred. Abia la finalul licitaţiei m-am convins că totul era adevărat“, a adăugat designerul.

Bradul realizat de Alexandru Ciucu este deja aşezat în Palatul Princiar din Monaco, în zona privată, acolo unde Familia Princiară se poate bucura de el în linişte.

Alexandru Ciucu este cel mai cunoscut designer de costume masculine premium din România şi furnizor oficial al Casei Regale a României. Creaţiile sale vestimentare sunt apreciate, mai nou, şi peste hotare, în special pe Coasta de Azur, singurul loc din Europa care reuneşte elitele mondiale din toate domeniile: reprezentanţi ai monarhiilor, oameni de afaceri, actori, artisti, oameni politici, designeri şi sportivi. În luna februarie a acestui an, Alexandru Ciucu a avut propria prezentare de modă, la Hotel de Paris din Monte Carlo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: