Premieră pentru Playboy: un model transgender va apărea în posterul central al revistei. Cum arată acesta FOTO

Premieră pentru Playboy: un model transgender va apărea în posterul central al revistei. Cum arată acesta FOTO

Ines Rau este modelul transgender care apare în posterul central, pentru prima dată în istoria Playboy

Un model transgender va apărea pentru prima dată în pictorialul central al revistei Playboy şi va fi publicat în numărul din noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ines Rau, un manechin de origine franceză, în vârstă de 24 de ani, a lucrat pentru casele de modă Balmain şi Vogue Italia şi este modelul transgender care marchează o premieră în istoria de 64 de ani a revistei Playboy, apărând în posterul central al numărului de noiembrie.
 
Ines spune că fondatorul Playboy, Hugh Hefner a ales-o personal, înainte de moartea sa, la 91 de ani, în septembrie, să fie primul model transgender care să apară în paginile revistei şi i-ar fi spus că este „foarte mândru de ea'“.
 
„Mesajele de încurajare pe care le-am primit de la oameni au fost extraordinare, deşi unii îmi spun că sunt urâtă şi că nu ar trebui să apar niciodată în Playboy“, a mărturisit modelul, scrie Agerpress. 

Ines Rau FOTO Getty Images
 
„Frumuseţea fiecărei femei merită să fie apreciată. Nimeni nu merită mai mult decât femeile transgender să fie considerate femei, căci ele suferă abuzuri în mod frecvent şi sunt tratate ca şi cum nu ar valora nimic“, afirma modelul, într-un interviu pentru Thomson Reuters Foundation .
   
Ines Rau FOTO Playboy 2004
 
În luna martie, ediţia franceză a revistei Vogue a avut pentru prima dată pe copertă un model transgender, la fel şi Marie Claire Spania, în 2016. 
 
De asemenea, în luna august, compania de cosmetice L'Oreal a angajat primul model transgender, pe Munroe Bergdorf (29 de ani) să apară într-o campanie publicitară care celebrează diversitatea. A fost dată afară, câteva zile mai târziu, după ce i-a catalogat pe toţi oamenii albi drept rasişti, într-un comentariu pe Facebook.
 
Organizaţiile pentru apărarea drepturilor civile au apreciat pictorialul ca o acţiune cu impact pozitiv care aduce problema drepturilor persoanelor LGBT în atenţia publicului.

„Femeile trans sunt tot femei. Nu poate fi contestat nici de comentatorii din media, nici de altcineva. O apreciem pe Ines pentru că a continuat să vorbească despre drepturile persoanelor trans din lumea întreagă'“, a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei de binefacere pentru persoanele LGBT, Stonewall.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: