Kim Kardashian i-a înfuriat pe japonezi după ce a lansat o gamă de lenjerie denumită Kimono: „Sunt şocat. Nu are niciun fel de respect“ FOTO

Kim Kardashian i-a înfuriat pe japonezi după ce a lansat o gamă de lenjerie denumită Kimono: „Sunt şocat. Nu are niciun fel de respect“ FOTO

Kim Kardashian FOTO Getty Images

Kim Kardashian (38 de ani) a provocat controverse în Japonia după ce a lansat o linie de lenjerie modelatoare pe care a numit-o „Kimono Intimates“, ea fiind acuzată că nu respectă tradiţiile nipone.

Ştiri pe aceeaşi temă

Starul de reality TV şi-a prezentat linia de vestimentaţie pe Instagram, descriind-o drept o colecţie de lenjerie modelatoare în culorile pielii şi a precizat că a lucrat la această gamă timp de un an, scrie The Guardian, citat de news.ro. 
 
Colecţia este o „soluţie pentru femeile care muncesc cu adevărat“, se arată în descrierea colecţiei.  
 
Anunţul a fost primit cu reacţii controversate, mulţi exprimându-şi dezacordul la adresa ei pe Twitter şi au folosit hashtahul #KimOhNo.
 

 
„Ea a fost în Japonia de multe ori. Sunt şocat. Nu are niciun fel de respect“, a scris un utilizator în japoneză. 
 
„Te rog alege un alt nume decât Kimono pentru lenjerie“, a scris un altul. 
 
„Guvernul japonez ar trebui să ia o poziţie faţă de Kardashian“, a comentat altcineva.  
 
„Noi purtăm kimono-uri pentru a sărbători logodne, căsătorii, absolviri, la înmormântări. Este un veşmânt de sărbătoare şi se moşteneşte din generaţie în generaţie“, a declarat Yuka Ohishi pentru BBC.
 
„Această formă de îmbrăcăminte nici nu seamănă cu un kimono - a ales un nume care conţine «Kim» în compoziţia lui - nu are niciun pic de respect faţă de  ce înseamnă de fapt kimono-ul în cultura noastră", a adăugat femeia. 
 
În japoneză cuvântul „kimono“ înseamnă „ceva de purtat“, în timp ce Kim Kardashian a folosit termenul în legătură cu prenumele ei. Site-ul dedicat liniei de haine nu oferă explicaţii despre alegerea numelui. 
 
Kimono-ul, un veşmânt tradiţional cu mâneci lungi, ale cărui două părţi sunt petrecute în faţă şi susţinute de o centură numită obi, datează în Japonia din secolul al XV-lea. Kimono-ul se poartă în prezent doar la ocazii speciale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: