Ducii de Cambridge, lăudaţi pentru lecţia dată ducilor de Sussex: gestul făcut după ce Meghan şi Harry au fost criticaţi că s-au plimbat cu avioane private VIDEO

Ducii de Cambridge, lăudaţi pentru lecţia dată ducilor
de Sussex: gestul făcut după ce Meghan şi Harry au fost
criticaţi că s-au plimbat cu avioane private VIDEO

Ducii de Sussex şi ducii de Cambridge FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul William şi ducesa Kate, alături de cei trei copii, au fost surprinşi călătorind cu o companie low cost la scurt timp după ce prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au fost aspru criticaţi pentru că au folosit mai multe avioane private în vacanţa recentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce ducii de Sussex au fost criticaţi din cauza vacanţei ostentative cu jeturi private, prinţul William şi Kate au decis să opteze pentru o companie low cost pentru călătoria lor în Scoţia, realtează CNN
 
Ducii de Cambridge, alături de cei trei copii, s-au îmbarcat pe 22 august pe un zbor comercial spre Scoţia, unde o vizitează pe regina Elisabeta la reşedinţa ei de vară, Castelul Balmoral. 
 
William şi Kate au optat pentru compania low cost FlyBe, unde preţurile biletelor sunt cuprinse între 81 şi 275 de euro. Într-o serie de imagini video publicate de Daily Mail se poate vedea cum însuşi prinţul William cară bagajele în drum spre avion.
 
Mulţi consideră acest gest drept un exemplu dat fratelui şi cumnatei sale, Harry şi Meghan, care în ultimele zile au fost aspru criticaţi pentru cheltuielile excesive din vacanţa lor pentru care au luat patru jeturi private în mai puţin de o săptămână, pe lângă costul ridicat al sejurului lor.
 
 
 
Activiştii de mediu i-au pus la zid pe ducii de Sussex şi i-au acuzat de ipocrizie, susţinând că militează pentru protejarea mediului, însă au călătorit cu un avion privat Cesna, care produce de şapte ori mai multe noxe decât un avion comercial de linie.
 
Si-au atras atâtea critici, încât însuşi Elton John, prieten apropiat al regretatei prinţese Diana, dar şi al ducilor de Sussex, s-a simţit dator să le ia apărarea, explicând că jetul privat în care au călătorit îi aparţine. „Eu am plătit un avion privat cu emisii zero pentru Meghan şi Harry în deplasarea la Nisa (...). Mama prinţului Harry, prinţesa Diana de Wales, mi-a fost una dintre cele mai dragi prietene. Simt o profundă obligaţie să îl protejez pe Harry şi pe familia lui de intruziunea inutilă a presei care a contribuit la moartea prematură a Dianei“, a declarat Sir Elton John.
 
Noul scandal vine la scurt timp după ce ducii de Sussex au fost criticaţi pentru costul ridicat al renovărilor pentru noua casă, pe care presa le-a estimat la 2,7 milioane de euro, sumă suportată de contribuabilii britanici. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: