Citatul săptămânii. Cristian Faur, despre acuzaţiile de plagiat aduse Deliei: „Când adormi noaptea cu iPod-ul în urechi dimineaţa te trezeşti mare compozitor“

Citatul săptămânii. Cristian Faur, despre acuzaţiile de plagiat aduse Deliei: „Când
adormi noaptea cu iPod-ul în urechi dimineaţa te trezeşti mare
compozitor“

Delia Matache este acuzată că s-ar fi inspirat dintr-o piesă a lui Eminem pentru a-şi compune cea mai nou melodie FOTO „X Factor“

Jeremy Clarkson a apărut pentru ultima dată la „Top Gear“, mai mulţi compozitori au comentat pe seama autenticităţii celei mai noi piese a Deliei, „Pomana lui Jon Snow“ a luat amploare, iar Codruţ Kegheş a revenit în rolul lui Dezbrăcatu’, la „Cronica Cârcotaşilor“. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreţii Elton John, Madonna, Lady Gaga, Sam Smith şi actorul Leonardo DiCaprio se numără printre celebrităţile de la Hollywood care au apreciat decizia luată de Curtea Supremă, vineri, 26 iunie, prin care cuplurile gay din SUA au primit dreptul constituţional de a se căsători în toate cele 50 de state.

Actori, cântăreţi şi multe ale celebrităţi, dintre care multe au militat de-a lungul anilor pentru drepturile minorităţilor sexuale, şi-au arătat entuziasmul viz-a-viz de decizia Curţii Supreme de a legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, scrie Reuters.

În urma acestei decizii istorice, mai multe vedete, printre care Ellen DeGerenes, Lady Gaga, Katy Perry, Sir Ian McKellen şi Leonardo Dicaprio, au acaparat reţele sociale cu mesaje de susţinere, acompaniate de eticheta #LoveWins (Dragostea câştigă – trad.).

Toate cele 50 de state. Sunt atât de fericit. Vremurile se schimbă, prieteni. Avem un drum atât de lung de parcurs şi atât de multe lucruri de înfruntat, încât sper că nimeni nu se va opri şi se va gândi că acum totul este în regulă, pentru că nu este. Dar, există zile şi momente precum acestea în care trebuie să sărbătorim cu toţii cât de departe am ajuns. Nu puteam să fiu mai mândru de faptul că sunt gay

Sam Smith, cântăreţ

Jeremy Clarkson a apărut pentru ultima oară în cadrul show-ului „Top Gear“, de la BBC. Acesta a scris pe Twitter că regretă că „se încheie în acest fel“, dar într-un editorial pentru „The Sun“ specifică faptul că îşi va duce pasiunea mai departe. În ultimul episod, Clarkson a fost înlocuit de un elefant.

Multe, multe mulţumiri pentru sprijinul şi încurajările voastre de-a lungul anilor. Sunt atât de trist că a trebuit să se termine în acest fel

Jeremy Clarkson, prezentator TV

Natalia Gordienko (27 de ani) a vorbit în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“ despre pasiunea pentru muzică, dorinţa de afirmare în industria muzicală din România, precum şi despre planurile de viitor.

Îmi place foarte mult politica. Citesc multe cărţi autobiografice despre politicieni internaţionali, poate îmi voi încerca puterile în politică, dar mai târziu

Natalia Gordienko, cântăreaţă

Fanii români ai serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ s-au mobilizat pe Facebook pentru a-i aduce un omagiu lui Jon Snow, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei HBO care a avut parte de un sfârşit tragic în ultimul episod al celui mai recent sezon.

Te-ai stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea devreme dintre noi. Te-am iubit mult şi te-am pierdut. Azi nu mai eşti unde erai, dar vei fi întotdeauna în sufletele noastre, Jon Snow! Un om deosebit, săritor în ajutorul celor nevoiaşi, un om cu inima de aur. Universul e un loc mai sărac fără tine acum. Să-ţi fie ţărână uşoară! Nu te vom uita niciodată, Jon!

Kartal Horasanli, iniţiator „Pomana lui Jon Snow“

Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu’) va reveni din toamnă la „Cronica Cârcotaşilor“, la un an de la ruptura echipei emisiunii, potrivit regizorului producţiei, Silviu Iliuţă, care a făcut anunţul pe blogul său. Într-un scurt interviu acordat ziarului „Adevărul“, Codruţ Kegheş a explicat cum a luat decizia de a reveni la Prima TV. 

Zarurile au fost aruncate. Am luat decizia de a reveni după ce ne-am gândit foarte serios la acest lucru şi pot să vă spun că mi-a fost foarte dor de casă. Dezbrăcatu’, personajul meu, trebuia să existe la Cronică. (N.r. - Revenirea) Înseamnă o mare bucurie, o împlinire şi, mai mult decât atât, realizarea faptului că ce am făcut timp de 14 ani am făcut bine şi cu mult suflet. Lumea are nevoie de Dezbrăcatu' la televizor. 

Codruţ Kegheş, realizator TV

Identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams suscită imaginaţia fanilor şi mass-mediei deopotrivă, iar recent, se pare, site-urile tabloide au dezvăluit cine este solistului grupului. Dar cine este, de fapt, Carla’s Dreams şi ce vrea să demonstreze prin muzica pe care o promovează?

Anonimatul nu a fost de fapt o opţiune, a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea sau, mai bine zis, să limităm expunerea personală pentru a micşora nivelul de influenţă din exterior. Resursele din media românească sunt incomparabile cu cele din Moldova. Şi dacă-şi pune capul şeful unui trust media să afle cine sunt eu, atunci află. De asta trebuie să investim resurse suplimentare pentru a ne proteja identitatea, în continuare

Vocea trupei Carla’s Dreams

La doar câteva zile de la lansarea piesei „Da, mamă“, Delia este acuzată de plagiat după piesa „Sing For The Moment“, lansată de rapperul american Eminem în 2003. După remarcile făcute de realizatorul TV Mircea Badea, în emisiunea „În Gura Presei“, mai mulţi compozitori şi specialişti muzicali au analizat piesa Deliei.

Din nefericire, refrenul se bucură de aceleaşi motive muzicale cu cele din creaţia Aerosmith, bineînţeles, transpuse într-o altă tonalitate. Repetiţia primelor submotive e identică, iar ce-al de-al doilea motiv este uşor variat, dar este foarte «inspirat» din faza refrenului piesei «Dream On» (Aerosmith – n.r.). Probabil că nu şi l-a amintit bine autorul când a «recompus piesa». Asta se întâmplă când adormi noaptea cu iPod-ul în urechi... dimineaţa te trezeşti mare compozitor

Cristian Faur, compozitor

Răzvan Alexe (26 de ani), cunoscut publicului drept Krem, a venit în platoul emisiunii Adevărul Live, marţi, 29 iunie,pentru a discuta despre rap, teatru şi industria muzicală din România. Totodată, acesta a vorbit despre proiectele de viitor şi a povestit de unde a pornit pasiunea pentru muzică, dar şi cea pentru teatru.

Pasiune mă ţine în joc. Pasiune este temelia, este fundaţia. Dacă nu ai pasiune, degeaba ai talent, te pierzi, nu poti să ai un final fericit. Dar este complicat, ai multe momente în care ai impresia că nu mai vreu şi nu mai poţi. Cheia este să cauţi să scoţi copilul din tine, să-ţi aduci aminte cum era când nu te temeai de nimic, erai pur şi simplu pasionat de ceea ce făceai. Dacă nu ar fi pasiune, am face nişte lucruri doar pentru că ar trebui făcute şi am muri încet

Krem, actor şi cântăreţ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: