Afacerile eşuate ale vedetelor: de la restaurante la carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		     		Afacerile vedetelor se prăbuşesc în ciuda celebrităţii lor. Foto: amount.md
  Afacerile vedetelor se prăbuşesc în ciuda celebrităţii lor. Foto: amount.md

Celebrităţile se folosesc adesea de notorietatea lor şi de capitalul pe care îl au pentru a demara o afacere, însă nu întotdeauna businessurile sunt profitabile.

Unele eşecuri sunt răsunătoare, cum ar fi cazul actriţei Kim Basinger, care a cumpărat un oraş din Georgia la preţul de 20 de milioane de dolari. Afacerile altor celebrităţi s-au prăbuşit din cauze „clasice“, cum ar fi recesiunea. Publicaţia „The Huffington Post“ a alcătuit un top al celor mai mari eşecuri în afaceri ale celebrităţilor.

 Natalie Portman - pantofii ecologici 


În anul 2008, actriţa Natalie Portman a creat o linie ecologică de încălţăminte în parteneriat cu magazinul Té Casan din New York. Pantofii – care nu erau confecţionaţi din piele sau blană – aveau un preţ de vânzare destul de ridicat: 200 de dolari perechea. Sfârşitul afacerii lui Portman a venit la mai puţin de un an de la lansare, când Té Casan a intrat în insolvenţă. Magazinul a pus la vânzare toate stocurile liniei Portman, chiar înainte să se închidă.

 Hulk Hogan – fast-food Pastamania

natalie

 Legendarul luptător de wrestling Hulk Hogan a văzut cum restaurantul său de tip fast-food, numit Pastamania, a „sucombat“ în anul 1995. Localul avea la vânzare mai multe tipuri de paste, printre care „ Hulk-U“ şi „Hulk-a-Roos“. În ciuda ajutorului promoţional oferit de Federaţia Mondială de Lupte, porţile afacerii au fost închise după mai puţin de un an.

 Britney Spears - restaurantul Nyla 

pastamania


În iunie 2002, Britney Spears inaugura restaurantul Nyla, o afacere a cărei credibilitate a început să se ruineze odată cu problemele legate de încălcarea regulilor sanitare, precum şi din cauza produselor şi serviciilor de proastă calitate. Trecerea de la un meniu excentric specific Americii de Sud, la unul sărăcăcios în stil italian nu a ajutat foarte mult afacerea artistei.

nyla



 Kim Basinger – un oraş priva  t
Actrita Kim Basigner a cumpărat în 1989 oraşul Braselton din statul ei de origine, Georgia, pentru 20 de milioane de dolari. Basinger şi-a dorit să transforme orăşelul într-o destinaţie turistică, asemenea celebrului Park City, în care se ţine Festivalul de film Sundance. Planurile ei mareţe nu s-au materializat niciodată. Ea a vândut oraşul pentru un milion de dolari în anul 1993.

Jennifer Lopez - restaurantul Madres
Celebra actriţă şi cântăreaţă Jennifer Lopez a deschis în anul 2002 restaurantul latin Madres în Pasadena, California. Luxul s-a reflectat şi în meniu, un fel de mâncare ajungând să coste între 30 si 40 de dolari. În ciuda preţurilor, restaurantul Madres a rezistat pe piaţă timp de şapte ani. Lopez a avut şi propria linie de lenejerie intimă, afacere care a încetat să fie profitabilă în anul 2007.
 

Surorile Kardashian - Cardul de credit Kardashian

Surorile Kardashian - Kim, Khloe şi Kourtney - au lansat un card de credit personalizat, numit Kard Kardashian, care viza adolescenţii. Problemele au început să apară din cauza comisioanelor ridicate, iar trio-ul s-a retras, în cele din urmă, de pe piaţa bancară.

kim
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite