Senatul UNATC se distanţează de Nicolae Mandea în decizia rectorului de a-l susţine pe Popa ca ministru al Educaţiei

Senatul UNATC se distanţează de Nicolae Mandea în decizia rectorului de a-l susţine pe Popa ca ministru al Educaţiei

Nicolae Mandea FOTO Arhivă

Senatul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) din Bucureşti a transmis, vineri, că se distanţează de rectorul Nicolae Mandea în decizia acestuia de a îl susţine pe Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rectorul UNATC este unul dintre semnatarii scrisorii de susţinere a ministrului Educaţiei, Valentin Popa.
 
„Senatul UNATC consideră semnarea de către domnul rector Nicolae Mandea a susţinerii candidatului PSD la funcţia de ministru al Educaţiei, ca pe un gest personal, făcut în nume propriu, şi care prin simpla invocare a funcţiei Domniei Sale, nu poate angrena – fără acordul Senatului – numele şi imaginea instituţiei într-un act public, altul decât cele administrativ-legale care îi sunt atribuite prin lege şi cu atât mai puţin unul cu tentă politică”, arată un comunicat semnat de preşedintele Senatului UNATC, profesorul Sergiu Anghel, publicat, vineri, pe site-ul instituţiei.
 
Comunicatul mai arată că semnătura rectorului Nicolae Mandea pe un document care nu are nicio valoare juridică, nu poate, „ipso facto”, angrena instituţional UNATC nici măcar la nivel de rector, şi, cu atât mai puţin, la nivel de Senat de instituţie.
 
„În consecinţă, Senatul UNATC consideră gestul domnului rector ca pe un act personal şi subiectiv, faţă de care Senatul UNATC se distanţează, considerând totuşi că Domnia Sa, cu titlu individual, a depăşit cadrul strict al principiilor Cartei noastre şi care se referă fără nici un echivoc la caracterul apolitic al instituţiei şi la dreptul ei de a rămâne echidistantă faţă de orice cerc al puterii, impermeabilă la orice formă de ingerinţă a politicului în bunul ei mers”, a mai transmis Senatul UNATC.
 
Acest comunicat al Senatului UNATC a fost publicat după ce, cu câteva zile în urmă, Asistenţi şi lectori ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" au semnat o scrisoare deschisă în care se disociază şi îşi exprimă public dezaprobarea faţă de gestul rectorului Nicolae Mandea de a-l susţine pe Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei.
 
Scrisoarea publică a fost adresată rectorului şi Senatului UNATC, fiind semnată de Tudor Cristian Jurgiu, asist. univ. dr. al Facultăţii de Film din UNATC, Andreea Duţă, lector univ. dr. al Facultăţii de Teatru din UNATC, Andrei Rus, lector univ. dr. al Facultăţii de Film din UNATC, Gabriela Filippi, asist. univ. drd. al Facultăţii de Film din UNATC, Vlad Ioachimescu, lect. univ. dr. al Facultăţii de Film din UNATC, Paul Negoescu, asist. univ. dr. al Facultăţii de Film din UNATC".
 
citeste totul despre: