Riscul de epidemie de gripă închide şcolile vineri. Cum îi protejăm pe copii

Riscul de epidemie de gripă închide şcolile vineri. Cum îi protejăm pe copii

Şcolile sunt inchise vineri din cauza riscului epidemie de gripă. FOTO mangalianews.ro

Elevii din toată ţara vor avea zi liberă şi vineri, 25 ianuarie 2019. Asta pentru că România este la un pas de epidemie de gripă. Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că a început oficial cea de-a doua săptămână cu un „caracter epidemic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia de a-i opri pe copii acasă patru zile a fost anunţată printr-un ordin de ministru, după ce raportările Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) au arătat că săptămâna 14-20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii grave a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. 

Cum evităm îmbolnăvirile

Elevii sunt mai predispuşi la viroză pentru că stau în colectivitate. Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea gelului antibacterian, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, evitarea aglomeraţiei), întărirea sistemului imunitar printr-o alimentaţie bazată pe fructe şi legume care conţin vitamina C (portocale, mandarine, lămâie, ardei gras) sunt vitale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă”, recomandă Marina Albu, asistentă la un cabinet individual de pediatrie din Bcureşti. 

În caz că manifestaţi simptome de răceală sau gripă, folosiţi mască de protecţie (poate fi achiziţionată din farmacii) când sunteţi în colectivitate.  Medicaţia antigripală (antivirală) se administrează doar la indicaţia medicului. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: