RAPORT Elevii Capitalei au bifat peste 2,6 milioane de absenţe în semestrul I

RAPORT Elevii Capitalei au bifat peste 2,6 milioane de absenţe în semestrul I

Liceenii lipsesc cel mai mult de la ore   FOTO Adevărul

În total, elevii bucureşteni din învăţământul preuniversitar au acumulat, din septembrie 2012 până în februarie anul acesta, peste 4,8 milioane de absenţe, dintre care mai bine de 2,6 milioane sunt nemotivate, arată un raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul anului şcolar 2012-2013 până în februarie au fost înregistrate, la nivelul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, peste 1,6 milioane de absenţe nemotivate la licee, 517.000 la gimnaziu şi 224.000 la ciclul primar.

În acelaşi timp, tinerii de la seral au acumulat peste 300.000 de absenţe nemotivate, se arată într-un raport despre rata absenteismului la nivelul Capitalei.

Raportul ISMB, realizat în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, arată că cele mai multe absenţe, peste 3 milioane de absenţe (motivate şi nemotivate), au fost raportate la liceele din Capitală.

De asemenea, la şcolile din Bucureşti au fost peste 960.000 de absenţe în total, peste 390.000 în învăţământul primar. La liceele de la seral s-au înregistrat peste 430.000 de absenţe, se mai arată în raport.

În total, în învăţământul preuniversitar, până în februarie anul acesta au fost raportate peste 4,8 milioane de absenţe, dintre care peste 2,6 milioane sunt nemotivate.

Liceenii, în topul chiulangiilor

Din totalul absenţelor nemotivate, 61% au fost înregistrate la liceu, 19% la gimnaziu şi 9% în ciclul primar. Restul de absenţe au fost la unităţile cu învăţământ fără frecvenţă, seral sau frecvenţă redusă.

"Acest număr de absenţe este departe de realitate, întrucât în catalog nu sunt puse toate absenţele, din diferite motive. A lipsi înseamnă a avea personalitate în sens negativ. Rata de absenteism creşte cu vârsta", a declarat inspectorul general al Capitalei, Constantin Trăistaru, care a prezentat raportul la o conferinţă de presă susţinută, joi, de ISMB pe tema violenţei în şcoli.

Trăistaru a atras atenţi că printre cauzele absenteismului şi ale violenţei în şcoli sunt şi consumul de alcool şi droguri. “Vina o poartă familia, şcoala, mediile sociale, fiecare din aceşti factori are propria contribuţie”, a mai spus inspectorul general.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: