Profesorii care nu sunt vaccinaţi ar putea preda doar online. Ministrul Educaţiei: E o presiune din partea părinţilor care ar putea duce la asta

Profesorii care nu sunt vaccinaţi ar putea preda doar online. Ministrul Educaţiei: E o presiune din partea părinţilor care ar putea duce la asta

Ministrul Educaţiei a precizat că în familia sa rudele s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZenecaFoto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate, arătând că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus. El a atras atenţia şi că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor", ca reluarea şcolii cu prezenţă fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (...) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin", a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploieşti, citat de Agerpres

În context, acesta a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.
 
"În familie, suntem trei cadre didactice. Am fost patru, unul a trecut într-o altă dimensiune. Ne-am vaccinat şi cu Pfizer, şi cu AstraZeneca, cu ce a fost. Eu, personal, (...) nu am niciun fel de rezervă şi nu am niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin. Beneficiile sunt, fără doar şi poate, mult mai importante decât eventualele riscuri", a precizat Cîmpeanu.
 
Totodată ministrul a adăugat şi că există o presiune din partea părinţilor ca la reluarea şcolii să poată preda fizic doar profesorii vaccinaţi, potrivit Digi 24.
 
"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor, sigur, fiecare e îndreptăţit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea şcolii cu prezenţă fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în şcoala respectivă vor fi activităţi cu prezenţă fizică.
 
Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple", a afirmat ministrul Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările