„Calendarul, metodologia, precum şi modul de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat se stabilesc de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi se dau publicităţii, pentru fiecare generaţie, la începutul ultimei clase de liceu.”

Începutul ultimei clase de liceu este 1 septembrie, sau şi această dată e greu de ţinut minte?

Nu îmi aduc aminte ca vreun ministru al Educaţiei să fi încălcat legea. Am avut metodologiile cadru chiar şi în ultima decadă a lunii august, pentru ca în planurile de activitate, organizare şi de management ale şcolilor şi Inspectoratelor să fie prinse acţiunile necesare organizării acestor examene.

Să-şi fi prins ministrul urechile cu aiuritoarea idee de corectare de acasă a tezelor la examene, idee criticată de mai toţi cei care se pricep? Şi acum nu ştie cum s-o dea cotită, să nu se facă de râs? Dar ce mai contează, de câte ori s-a făcut de râs încă o dată nu înseamnă mare lucru.

Elevii învaţă la Educaţie Civică că unde-i lege nu-i tocmeală. Cu excepţia ministrului Educaţiei, care aplică legea după ureche.

Ce mai contează că elevii de clasa a V-a nu au manuale, ci doar un îndrumar pentru toate materiile, care va fi aruncat la gunoi fix după două luni. Ce mai contează că numirile în Inspectorate se fac după pile şi relaţiile la PSD.

Dar să nu respecţi Legea Educaţiei Naţionale, în calitate de ministru al Educaţiei nu mai este scuzabil.

Dacă nici pentru această flagrantă abatere de la conduita normală a unui ministru, Liviu Pop nu-şi pierde funcţia, rezultă că nu ne mai aflăm într-un stat de drept, în care legea primează şi este obligatorie pentru toţi cetăţenii, fie ei miniştri sau nu. Rezultă că trăim într-o autocraţie, în care decizia vine de la Liviu Dragnea şi toată ţara o execută, fie că este legală sau nu. La noi şi în Coreea de Nord.