Consiliul Naţional al Elevilor lansează un chestionar privind starea sistemului de educaţie: „E necesară o viziune globală”

Consiliul Naţional al Elevilor lansează un chestionar privind starea sistemului de educaţie: „E necesară o viziune globală”

Chestionarul se adresează elevilor, profesorilor şi părinţilor. FOTO: news.usm.edu

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat vineri un chestionar online în vederea concretizării unei viziuni de ansamblu asupra relaţiilor dintre actorii principali în sistemul de educaţie.

 
Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structura reprezentativă a elevilor din România susţine că este necesar ca relaţia profesor-elev-părinte să fie analizată şi să fie propuse soluţii.
 
Iniţiativa reprezentanţior CNE vine ca răspuns la acţiunea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, care doreşte urgentarea aprobării proiectului de lege care prevede că profesorii să aibă statutul de ”autoritate publică”.
 
 CNE susţine că acest proiect de lege vizează în mod direct destabilizarea şi mai puternică a raportului de putere dintre elevi, părinţi şi cadre didactice. „Prin această modificare, se doreşte consolidarea autorităţii profesorilor ca urmare a unei presupuse creşteri a numărului de acte de violenţă îndreptate împotriva personalului didactic, atât din partea elevilor, cât şi din partea părinţilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de către CNE.
 
Consultare şi dialog
 
Mai mult, CNE consideră că implementarea propunerii federaţiei sindicale nu aduce niciun beneficiu actului educaţional.„Dezechilibrul şi colaborarea defectuoasă dintre participanţii la actul educaţional nu pot desemna însă un unic vinovat, astfel că este necesară o viziune globală a perspectivelor distincte asupra disfuncţionalităţii actuale, o consultare elaborată şi un dialog asumat.”
 
Iniţiativa lansată de Consiliul Naţional al Elevilor în mediul online invită elevii, părinţii/tutorii legali şi cadrele didactice să se pronunţe asupra stării concrete a relaţiilor dintre ei. Chestionarul poate fi completat în perioada 20 februarie - 8 martie 2019, accesând acest link.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: