BACALAUREAT 2014 Lecţia video la psihologie şi economie, la Adevărul Live: Un elev mediu trebuie să fie în stare să ia examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţia la psihologie şi economie, cu Diana Ioaneş, la Adevărul Live   FOTO: David Muntean / Adevărul
Lecţia la psihologie şi economie, cu Diana Ioaneş, la Adevărul Live   FOTO: David Muntean / Adevărul

Lecţiile video din cadrul campaniei „Adevărul te meditează şi te premiază” continuă şi săptămâna aceasta, cu restul materiilor opţionale de la proba la alegere de la Bac 2014. Azi, am discutat despre subiectele la psihologie şi la economie.

La Adevărul Live am continuat seria meditaţiilor pentru proba opţională de la Bac 2014, cu lecţia la psihologie si cea la economie, susţinute de profesoara şi consiliera şcolară Diana Ioaneş, de la Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" din Capitală. Am discutat pe marginea subiectelor primite de liceenii de clasa a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat 2014, din primăvara acestui an.

Înregistrarea emisiunii Adevărul Live de azi, 16 iunie 2014.

BACALAUREAT 2014 Lecţia video la psihologie şi la economie 


Fragmente din timpul discuţiilor live.

„La admitere la Psihologie se cere, de regulă, manualul de clasa a 10-a, dar sunt mai multe tipuri şi ar trebui să faci o sinteză din ele“, a afirmat Ioaneş. „Cele mai multe note sunt între 6 şi 8, urmează clopotul lui Gauss“, a mai spus aceasta despre cum se fac subiectele şi ce anume contează. „În cele mai multe licee bune nu se mai respectă asta, cei mai mulţi elevi au între 9 şi 10, pe când diferenţa e foarte mare faţă de liceele mai slabe“. Sunt două subiecte care trebuie să facă diferenţa între majoritate, cu note între 6 şi 8, şi cei care iau aproape 10.

„Motivaţia are şi ea un punct optim. Dacă suntem submotivaţi, nu putem finaliza sarcina, iar cel mai bine se vede asta, spre exemplu, în fotbal. Nici supramotivarea nu e bună, pentru că te poţi consuma prea mult fără să ai randament. De aceea e necesar un nivel optim“, a spus Ioaneş. Secretul e identificarea gradului de solicitare a examenului, în cazul elevilor de liceu. „Un elev mediu trebuie să ia Bacalaureatul“.

Ioaneş a mai spus că atunci când vine vorba de redactare, elevii n-ar trebui să se gândească la cantitate, ci la calitate. „Sunt elevi care cred că dacă scriu mult, tot ce ştiu, profesorul îi punctează. E fals, trebuie să exprime esenţa“, a spus aceasta. „Este şi acesta un mod de a dovedi inteligenţa pe care o ai“.

„Dacă într-un liceu economic, nimeni nu dă Economie la Bacalaureat, trebuie să-ţi pui întrebări. Elevii spun, de regulă, ba că nu le-a plăcut, ba că n-au înţeles, dar culmea e că ei se duc la ASE şi dau Geografie. Şi în ASE toate materiile sunt legate de Economie“, a spus Ioaneş. Totuşi, elevii afirmă că ei susţin examenul la Geografie pentru că obţin note mai mari, astfel că au mai multe şanse să intre la facultate.


E d XII Psihologie 2014 Var Simulare LRO

E d XII Psihologie 2014 Bar Simulare LRO

E d XII Economie 2014 Var Simulare LRO

E d XII Economie 2014 Bar Simulare LRO

Consiliere pentru elevi

În cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază" am realizat deja lecţiile video pentru proba de Limba Română şi proba obligatorie de la Bac, precum şi probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!


VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia pentru proba de testare a cunoştinţelor de limbă străină, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia de consiliere despre stresul şi emoţiile examenelor, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite