Volkswagen va construi o fabrică de baterii în Europa de Est. Ce state sunt luate în calcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Grupul german Volkswagen intenţionează să ia o decizie în prima jumătate a anului 2022 cu privire la locaţia unde va fi amplasată viitoarea sa uzină de baterii din Europa de Est, a anunţat luni cel mai mare constructor european de automobile, informează Reuters.

Conform unei strategii prezentate în luna martie, Volkswagen intenţionează să construiască şase fabrici de baterii pentru automobile electrice în Europa până la finele acestui deceniu, iar Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia concurează pentru una dintre aceste fabrici ce ar urma să fie inaugurată în 2027.

Grupul german a precizat că intenţionează în continuare să anunţe locaţia viitoarei uzine în primele şase luni ale anului următor, adăugând că nu a amânat luarea unei decizii.

"După cum ştiţi, pentru această decizie trebuie luate în calcul condiţiile respective din acea ţară, mediul economic, strategia în domeniul mobilităţii electrice şi cadrul general privind subvenţiile", a declarat un purtător de cuvânt de la Volkswagen. Acesta a mai spus că directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess, alături de Thomas Schmall, responsabil de tehnologie în boardul Volkswagen, efectuează luni o vizită în Cehia pentru un schimb de opinii cu şefii de la divizia Skoda precum şi pentru a analiza strategia de electrificare a autorităţilor din Cehia.

Precizarea purtătorului de cuvânt de la Volkswagen a venit la scurt timp după ce ministrul ceh al Industriei, Karel Havlicek, a spus că grupul german a amânat luarea unei decizii cu privire la locaţia în care va fi construită fabrica sa de baterii din Europa de Est. "S-a presupus că vor decide până la finalul anului, acum au amânat decizia până la mijlocul lui 2022, nu doar în privinţa Cehiei", a declarat Havlicek pentru Reuters.

Împreună, cele şase fabrici de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030. Una dintre aceste fabrici este în prezent în construcţie în oraşul german Salzgitter. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite