Veşti bune pentru șoferi: benzina, la același nivel ca anul trecut. Cât a ajuns să coste motorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea fără precedent a preţurilor carburanților continuă. Benzina și motorina au continuat să se ieftinească, astfel că un plin de rezervor a ajuns să coste ca acum un an.

Carburanții continuă să se ieftinească, Foto: Arhivă Adevărul
Carburanții continuă să se ieftinească, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit datelor transmise de Euronews, benzina vândută de cea mai mare companie petrolieră din România costă 6 lei pe litru. Acesta este, însă, prețul compensat cu 50 de bani, măsură în vigoare de la 1 iulie.

Tot 6 lei pe litru costa benzina și în urmă cu un an, pe 26 decembrie, doar că atunci nu exista o asemenea prevedere.

Și motorina s-a ieftinit și costă acum 7 lei și 17 bani, cât era în martie, la puțin timp după începerea războiului. Măsura compensării este în vigoare până la 31 decembrie.

Conform datelor Plinul.ro, cea mai ieftină benzină standard a ajuns, miercuri, la prețul de 6,49 lei pe litru în București.

Sursa citată menţionează că, benzina premium a înregistrat și ea o valoare de 6,95 lei pe litru.

În ceea ce privește, motorina standard și aceasta s-a ieftinit din nou, arată sursa citată. Cel mai mic preț la care poate fi achiziționat un litru de carburant este de 7,66 de bani pe litru, în București.

Cea mai ieftină motorină premium se vinde cu 8,02 lei pe litru.

Finalul anului 2021 a găsit motorina la prețul de 6,07 lei pe litru, însă prețul acestui carburant a început să crească în 2022 și după izbucnirea războiului din Ucraina a atins chiar și 9,22 lei pe litru (30 iunie). Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a redus prețul și chiar dacă au mai existat creșteri, prețul motorinei n-a mai depășit 8,58 de lei pe litru (10 noiembrie).

Totuși, Guvernul Ciucă discută în acest zile o eventuală decizie legată de încetarea actualului mecanism prin care compensează prețul la pompă al carburanților, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor. Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în decembrie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite