PNL vrea fose septice în loc de canalizare în comunele de la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL ia în calcul înlocuirea programului de introducere a canalizării în satele de munte cu instalarea de fose septice la 20-30 de gospodării, a anunţat luni Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan.

„În mediul rural tot mai puţină lume se racordează la reţeaua de canalizare din cauza preţurilor mari la branşamente. Există o discuţie la nivelul PNL pentru o subdiviziune pe fose septice a programului de introducere a canalizării (PNDL, n.r.). În zonele rurale unde populaţia scade, preţul foselor e mult mai rezonabil. Gândiţi-vă că o canalizare costă circa 15-20 miliarde lei vechi, gradul de branşare la reţea e între 30-40% la canalizare, pentru că oamenii refuză din cauza costurilor”, a spus Florin Roman.

El a spus că soluţia ar fi ca fosele septice să fie amenajate pe grupuri de 20-30 zeci de proprietăţi, mai ales în zonele de munte şi zonele în care casele sunt răsfirate. „O asemenea fosă ar ar fi 50.000 de euro”, a mai spus Florin Roman.

Circa 80% din locuinţele din mediul rural nu sunt conectate la reţeaua de canalizare.                      

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite