Fiscul din Bacău organizează o nouă licitaţie pentru vânzarea avionului abandonat de un politician indian. Preţul a fost redus la jumătate: 6,45 mil. lei

Fiscul din Bacău organizează o nouă licitaţie pentru vânzarea avionului abandonat de un politician indian. Preţul a fost redus la jumătate: 6,45 mil. lei

Avionul, garat la fabrica Aerostar, are 70 de locuri şi 42 de tone şi mai are nevoie doar de câteva reparaţii pentru a zbura

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău va organiza marţi, 21 ianuarie, o nouă liciţaţie, după două încercări eşuate, pentru a vinde avionul ajuns în proprietatea statului după ce acesta a fost abandonat de un politician la fabrica Aerostar. Pentru cea de-a treia licitaţie, preţul de pornire a fost redus cu 50%, respectiv la 6,45 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru vânzarea avionului de tip British Aerospace AVRO RJ 70 (VD-MDN) s-au mai fost organizate alte două licitaţii la sfârşitul anului trecut, însă nicio persoană nu a depus documentaţia necesară şi nici garanţia reprezentând 10% din preţul de pornire.   
 
Preţul de pornire în prima licitaţie, organizată la 22 noiembrie, era de aproape 12 milioane de lei, iar la cea de-a doua, acesta a fost redus cu 30%, la 9 milioane de lei. 

Aeronava se află în prezent la fabrica Aerostar, unde va sta până la momentul adjudecării, şi nu s-au perceput taxe de custodie.
 
Avionul a ajuns în proprietatea statului român după ce o companie aeriană din India, MDRL Airline, l-a adus la fabrica Aerostar pentru lucrări de mentenanţă şi l-a abandonat aici. Pentru că proprietarul nu l-a mai ridicat, fabrica băcăuană l-a predat vămii, iar vama l-a transferat Fiscului pentru valorificare. Avionul civil este de tip Brirish Aerospace AVRO RJ 70 (VD-MDN), are 70 de locuri şi o masă de 42,2 tone. El a fost fabricat în 1996 şi are certificate de înmatriculare, fiind necesare doar câteva lucrări pentru a putea zbura. 
 
Cine este proprietarul avionului
 
Avionul scos la licitaţie de Fiscul băcăuan a aparţinut companiei aeriene MDLR Airlines, cu sediul în India, care şi-a început activitatea în martie 2007, însă operaţiunile au fost suspendate doi ani şi jumătate mai târziu, în noiembrie 2009. MDLR Airlines a devenit în octombrie 2010 parte a operatorului Emirates Airlines. 
 
Compania indiană era deţinută de Murli Dhar lakh Ram (MDLR) Group, al cărui proprietar era politicianul local Gopal Goyal Kanda (foto). Patronul companiei este implicat într-un scandal uriaş în India. În august 2012, o fostă stewardesă a companiei, Geetika Sharma (foto), s-a sinucis, iar în biletul de adio ea îşi justifica gestul prin hărţuirile constante din partea proprietarului Kanda. În anchetele ulterioare, s-a descoperit că în oferta de angajare a tinerei stewardese se preciza că aceasta era obligată „să-i raporteze“ în fiecare seară lui Kanda. 
 
Şase luni mai târziu, mama stewardesei s-a sinucis în acelaşi apartament din nord-vestul oraşului Delhi, acuzându-l de gest tot pe proprietarul MDLR Airlines. 
 
Fostul ministru Kanda, proprietar al MDLR, este reţinut încă din august 2012, însă el a beneficiat până la începutul lunii octombrie de o eliberare temporară de o lună, pe baza unei cauţiuni, pentru a participa la şedinţa Adunării Haryana. El a depus ulterior o nouă cerere de eliberare pe cauţiune, dar aceasta a fost respinsă de instanţe.  
 
Avion transformat în restaurant
 
Nu este pentru prima dacă când Fiscul băcăuan scoate la licitaţie un avion. O situaţie similară a avut loc în prima jumătate din 2012, când o companie din Nigeria a adus o aeronavă Boeing 737-200 la fabrica Aerostar pentru recondiţionare, dar între timp a dat faliment şi nu a mai plătit reparaţiile, aşa că Fiscul l-a scos la licitaţie.
 
Avionul a fost adjudecat ]n 2012 de o prahoveancă la un preţ de 354.000 de lei, inclusiv TVA. Prahoveanca Rodica Elena Petre, sora omului de afaceri Petrică Uşurelu, a cumpărat avionul pentru a-l transforma în restaurant-bar, iar aeronava a ajuns la destinaţie, în localitatea Brazi, după un drum de 12 ore pe...şosele, întrucât acesta nu mai avea autorizaţie de zbor.

Citiţi pe aceeaşi temă: 

Fiscul din Bacău scoate din nou la licitaţie avionul abandonat de un politician indian. Preţul a fost redus cu 30%, la 9 milioane de lei. Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău va organiza luni, 16 decembrie, o a doua licitaţie de vânzare a unui avion care a ajuns în proprietatea statului după ce a fost abandonat de un politician şi om de afaceri indian la fabrica Aerostar. Preţul de pornire a fost rdus cu 25%, până la 9 milioane de lei.

Fiscul din Bacău nu a reuşit să vândă astăzi avionul abandonat în România de un politician indian. Licitaţia va fi reluată, preţul va fi redus cu până la 30%. Licitaţia programată astăzi pentru vânzarea de către Fiscul din Bacău a unui avion abandonat la Aerostar de o companie aeriană din India, deţinută de un politician indian controversat, nu a mai avut loc întrucât niciun nu a fost interesat că achiziţioneze aeronava scoasă la mezat la un preţ de 12,9 milioane de lei. Licitaţia va fi reluată, iar preţul de pornire va fi redus cu până la 30%.

Cum a ajuns Fiscul din Bacău să vândă avionul unui politician controversat din India. Fiscul băcăuan scoate la vânzare, cu 13 milioane de lei, o aeronavă de 70 de locuri abandonată pentru mentenanţă la fabrica Aerostar de către o fostă companie aeriană deţinută de un politician controversat din India.

Fiscul din Turda încearcă de un an să vândă un palat ţigănesc evaluat la 400.000 de euro. Preţul de pornire la următoarea licitaţie s-a înjumătăţit. Celebra vilă cu turnuleţe din Turda, judeţul Cluj, adică un adevărat palat ţigănesc care face deliciul turiştilor care trec prin oraş, a fost la vânzare de către Fisc în urmă cu mai bine de un an. Numai că nici până acum nu s-a găsit un cumpărător. După mai multe licitaţii eşuate, preţul de pornire a scăzut de la 400.000 de euro la 190.000 de euro.
 
Fiscul din Vâlcea vinde laptopuri la preţuri începând de la 250 de lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Piblice Vâlcea organizează marţi, 27 august, licitaţie publică pentru vânzarea mai multor bunuri devenite proprietatea statului, printre care şi 10 laptopuri, la preţuri începând de la 250 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările