Constantin vrea ca băncile să permită agricultorilor să cumpere terenuri punând gaj chiar terenurile

Constantin vrea ca băncile să permită agricultorilor să cumpere terenuri punând gaj chiar terenurile

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin susţine că fermierii vor putea să cumpere terenurile agricole punând gaj chiar terenurile respective FOTO Adevărul

Agricultorii ar putea cumpăra terenuri agricole punând gaj chiar terenurile respective, ceea ce ar reprezenta un avantaj pentru fermierii români după liberalizarea pieţei funciare de la 1 ianuarie 2014, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care discută cu băncile această facilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

"Vrem să întărim capacitatea sectorului agricol din România printr-o altă facilitate pe care o discutăm cu băncile şi cred că va fi în lunile următoare reglementată şi această situaţie. Vrem să dăm posibilitatea atunci când se face un credit să se gajeze cu terenul agricol", a spus Constantin.
 
El consideră facilitatea extrem de importantă, pentru că de la 1 ianuarie 2014 se liberalizează piaţa funciară.
 
"Vom avea o infuzie de investitori străini care vor dori probabil să cumpere terenuri în România. Atât timp cât tenurile respective vor fi folosite pentru agricultură, nu este o problemă foarte mare, dar prin această măsură trebuie să întărim competitivitatea fermierului român, să aibă el acces primul la terenurile pe care le avem în această ţară", a afirmat ministrul Agriculturii.
 
Astfel, potrivit lui Constantin, fermierii vor putea să cumpere terenurile agricole punând gaj chiar terenurile respective.
 
"Acum nu este permis şi cred că dacă vom reuşi ar fi un prim semn din partea băncilor că vor să fie mai deschise cu sectorul agricol", a arătat el. Totodată, ministerul Agriculturii discută cu băncile crearea unui fond de creditare care să fie la dispoziţia micilor fermieri care nu au capacitatea financiară necesară atunci când vor să dezvolte anumite proiecte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: