Ceferiştii spun că Memorandumul de restructurare feroviară are premise greşite. Piste pentru biciclişti în loc de linii ferate - „o glumă proastă“

Ceferiştii spun că Memorandumul de restructurare feroviară are premise 
greşite. Piste pentru biciclişti în loc de linii ferate - „o glumă 
proastă“

Guvernul vrea să desfiinţeze peste 4.000 de kilometri de cale ferată

La iniţiativa Asociaţiei Industriei Feroviare, mai mulţi specialişti din domeniul transporturilor pe calea ferată au format un grup de lucru care analizează Memorandumul adoptat recent de Guvern în vederea restructurării transportului feroviar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii resping vehement acest Memorandum, arătând că porneşte de la premise greşite, iar transformarea unor tronsoane de cale ferată în alei pietonale sau piste pentru biciclişti – una din variantele propuse de autorii documentului oficial – este „o glumă de prost gust“.

Iată câteva idei desprinse la întrunirea grupului de lucru, desfăşurată luni, 30 iunie, în organizarea Asociaţiei Industriei Feroviare:

** Sectorului rutier i se permite de ani buni o concurenţă neloială faţă de sectorul feroviar, şi de aici porneşte tot ce e mai rău pentru calea ferată;

** Este o greşeală fundamentală să evaluezi necesitatea de transport în funcţie de cererea statistică;

** O altă greşeală: despărţirea operatorilor de administratorii infrastructurii. În sectorul de transport aerian, deja se discută despre întoarcerea la formula în care operatorii şi deţinătorii de infrastructură să se unifice;

** Este scandaloasă această atitudine prin care asemenea proiecte, cum este Memorandumul în discuţie, să fie elaborate şi apoi promovate de oameni care nu au nicio legătură cu sistemul feroviar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările