20.000 de lei pentru familiile din nord - estul României. Pentru ce sunt destinaţi banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, înaintea şedinţei de Guvern, că Executivul va aloca 20.000 de lei pentru modernizarea unor gospodării din regiunea de Nord - est a României.

„Vom aproba în şedinţa de astăzi acoprdarea unui ajutor neramursabil de 20.000 de lei pentru izolarea termică (inclusiv tâmplărie termoizolantă), încălzire cu centrale termice, apă caldă menajeră prin sisteme solare, amenajarea băii în interiorul locuinţei, racordarea la apă, canalizare şi gaze”, a declarat Dăncilă.

În plus, statul va garanta până la maximum 40.000 de lei din valoarea creditului pe care beneficiarul programului îl va contracta pentru aceste modernizări.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a pus, la 21 mai, în dezbatere publică proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind instituirea programului guvernamental „Dezvoltarea Regiunii Nord-Est”, propunerile, aşteptând propuneri, sugestii şi opinii până pe 31 mai. Ulterior, proiectul OUG urmează să fie adoptat de Guvern şi implementat.

   

„În întreaga regiune nord-est, din cele 830.000 de gospodării din mediul rural, 80% nu au baie în interior, instalaţie de canalizare în interior şi sisteme de încălzire centrală. Pornind de la aceste lucruri, guvernarea PSD s-a concentrat pe investiţii în reţele de utilităţi, lucru care s-a şi văzut în ultimii doi ani. Acum, prin acest program, se va acorda sprijin financiar celor de la ţară, pentru a avea la ei în gospodărie acces la reţelele de apă, canalizare şi gaze”, a declarat recent Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite