Rusia va lansa rubla digitală peste doi ani, când se aşteaptă ca Putin să fie reales

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Bank of Russia a început testarea CBDC în 2022 şi se aşteaptă să implementeze o lansare bancară oficială în anul alegerilor prezidenţiale din 2024.

Banca Rusiei continuă să lucreze pentru adoptarea viitoare a monedei digitale a băncii centrale (CBDC), planificând lansarea oficială a rublei digitale în câţiva ani, scrie cointelegraph.com..

Conform celei mai recente actualizări de politică monetară a Băncii Rusiei, autoritatea va începe să conecteze toate băncile şi instituţiile de credit la platforma rublei digitale în 2024. Acesta ar fi un an important pentru Rusia, deoarece se aşteaptă ca ţara să organizeze alegeri prezidenţiale în martie 2024. iar preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin are dreptul constituţional de a fi reales.

Până la acel moment, banca centrală se aşteaptă să finalizeze testele de tranzacţii de la client la client în „bani reali”, precum şi testarea decontărilor de la client la companie şi de la întreprindere la client.

În 2023, Banca Rusiei intenţionează, de asemenea, să efectueze teste beta ale contractelor inteligente bazate pe ruble digitale pentru tranzacţii de către un cerc limitat de participanţi.

Banca a subliniat că se aşteaptă să continue cu lansarea CBDC într-o manieră graduală, deblocând noi teste şi funcţii diferite an de an. De îndată ce Trezoreria Federală este gata, rubla digitală va include şi plăţi de la consumator la guvern, de la întreprindere la guvern, de la guvern la consumator şi de la guvern la întreprindere, a spus Banca Rusiei.

Banca centrală se aşteaptă, de asemenea, să introducă modul offline pentru rubla digitală până în 2025, alături de integrarea intermediarilor financiari nebancari, a platformelor financiare şi a infrastructurii de schimb.

„Procesul în etape de introducere a rublei digitale va oferi participanţilor de pe piaţă oportunitatea de a se adapta la noile condiţii”, a menţionat Banca Rusiei.

Banca Rusiei va coopera, de asemenea, cu alte bănci centrale care dezvoltă propriile monede digitale pentru a efectua operaţiuni transfrontaliere şi valutare cu monede digitale, a adăugat autoritatea.

După cum a raportat anterior de Cointelegraph, Rusia şi-a lansat primele teste de ruble digitale în februarie 2022, în urma foii de parcurs CBDC oficiale lansate anul trecut. Banca Rusiei a format anterior un grup de douăsprezece bănci pentru a testa rubla digitală, inclusiv mari giganţi bancari precum Sber, VTB, Tinkoff Bank şi alţii.

În timp ce ţine pasul cu planurile de lansare CBDC, Rusia a rămas oarecum în urmă cu obiectivele sale de a reglementa industria cripto. Preşedintele Putin a îndemnat adoptarea reglementărilor cripto de mai multe ori înainte ca Rusia să adopte legea sa cripto „Cu privire la activele financiare digitale”, care nu s-a schimbat prea mult, deoarece încă îi lipsesc multe aspecte de reglementare, cum ar fi minarea cripto, impozitarea şi altele.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite