Rusia reduce exporturile de petrol cu 500.000 de barili pe zi din august

0
Publicat:

Rusia va reduce luna viitoare exporturile sale de petrol cu 500.000 de barili pe zi (bpd), a anunţat luni vicepremierul Alexander Novak, transmite Reuters.

petrolier pe mare
Rusia reduce exporturile de petrol din luna august

"În cadrul eforturilor necesare pentru a ne asigura că piaţa petrolului rămâne echilibrată, Rusia va reduce în mod voluntar aprovizionarea cu petrol în august cu 500.000 bpd reducând exporturile sale către pieţele globale cu această cantitate", a informat Novak într-un comunicat.

Cotaţia barilului de ţiţei a crescut luni, după ce principalul exportator, Arabia Saudită, a extins şi în august reducerea producţiei sale cu un milion bpd, atenuând astfel temerile privind efectele încetinirii economiei mondiale şi a posibilelor noi majorări de dobânzi de către Rezerva Federală a SUA (Fed).

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat luni dimineaţă cu 0,89 dolari, ajungând la valoarea de 76,30 dolari.

Rusia, ale cărei exporturi au rămas la un nivel ridicat în pofida sancţiunilor occidentale, s-a angajat deja să-şi reducă producţia cu 500.000 bpd, la 9,5 milioane bpd, din martie până la finalul anului.

Rusia este al doilea mare exportator global de petrol după Arabia Saudită. 

Rusia și-a înnoit „armata” de tancuri petroliere

O armată de tancuri care transportă petrol supus sancțiunilor pe tot globul începe să devină mai tânără, scrie Bloomberg.

La scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia la începutul anului trecut, sute de tancuri petroliere vechi au fost capturate de o cohortă de comercianți, intermediari și investitori fără chip pentru a menține comercializarea petrolului rusesc. Potrivit unor estimări, achizițiile, care s-au adăugat la navele care transportau deja țiței pentru Venezuela și Iran, au creat o „flotă din umbră” de peste 900 de oameni.

Acum, vârsta medie a navelor cumpărate este în scădere, potrivit datelor de la VesselsValue Ltd., un cercetător al ofertelor de transport maritim. Doi directori din industrie au spus că restricțiile din Asia au fost probabil catalizatori pentru schimbare, după o serie de detenții în ultimele luni din cauza problemelor de siguranță.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite