Românii cheltuie sume uriașe de Black Friday. Reducerile, așteptate cu sufletul la gură

0
Publicat:

Luna noiembrie aduce reduceri la mii de produse, iar magazinele din România prezintă oferte care mai de care mai atrăgătoare. Astfel, românii așteaptă, cu sufletul la gură, reducerile la produsele preferate.

Black Friday SURSĂ Arhiva Adevărul
Black Friday SURSĂ Arhiva Adevărul

În aceste condiții, nu este de mirare că încasările magazinelor din oraș cresc considerabil în această perioadă a anului. Totodată, susțin comercianții, crește și numărul românilor care aleg să achiziționeze produsul dorit în rate.               

De Black Friday, vânzările cresc considerabil. Putem spune că, în anii trecuți am înregistrat vânzări cu 30% sau chiar 40% mai mari în noiembrie față de celelalte luni ale anului. Doar luna decembrie poate intra în competiție cu Black Friday, când clienții aleg să caute cadouri. Cu toate acestea, mulți cumpără cadourile pentru Crăciun încă din această perioadă, încercând să beneficieze de reducerile de Black Friday“, au precizat reprezentanții unui magazin de electronice și electrocasnice din Iași.

Foarte mulți români cumpără produse în rate

Conform vânzătorilor, lipsa banilor nu îi împiedică pe ieșeni să achiziționeze produsele dorite. Astfel, mulți dintre clienți optează pentru plata în rate pentru a beneficia de reducerile existente de Black Friday.

Avem foarte mulți clienți care aleg să plătească produsele în rate, există tot felul de oferte avantajoase. Astfel, cei care chiar își doresc să cumpere un anumit lucru au la dispoziție o gamă largă de variante de creditare. Deci, lipsa banilor nu mai reprezintă un impediment pentru clienții români. În luna noiembrie constatăm, în fiecare an, că și numărul clienților care optează pentru rate crește considerabil", au adăugat reprezentanții magazinului.

De ce simt românii plăcere în momentul în care fac cumpărături

Chiar dacă auzim, tot mai des, că puterea de cumpărare a românilor este într-o continuă scădere, psihologii susțin că există o serie de motive pentru care clienții doresc să demonstreze contrariul.

Black Friday este un adevărat fenomen, există oameni care așteaptă acest lucru tot anul, pentru a achiziționa ceea ce își doresc. De multe ori, oamenii cumpără și lucruri care nu le sunt cu adevărat utile. Dar aici intervine plăcerea de a cumpăra ceva nou, de a avea un lucru pe care ți-l dorești poate doar într-un anumit moment. Este cunoscut faptul că prin cumpărături multe persoane reușesc să scape de stres, să se relaxeze și să se bucure de anumite lucruri. Faptul că există persoane care se îndatorează pentru a avea un bun este îngrijorător. Ratele, creditele, toate aceste lucruri care au devenit o obișnuință pentru români, nu sunt altceva decât factori generatori de stres. Chiar dacă nu realizăm acest lucru pe moment, mulți dintre noi conștientizează pe parcurs", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.     

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite