Reuters: Apple spune că nu cooperează cu serviciile de informații americane

0
Publicat:

Compania nu a răspuns la o solicitare trimisă anterior de a comenta operațiunea de informații din SUA, descoperită de FSB al Rusiei împreună cu FSO, folosind dispozitive mobile Apple.

apple carplay foto shutterstock

Compania americană Apple susține că nu cooperează cu serviciile de informații americane, conform unei declarații a companiei, care este citată de Reuters. Potrivit agenției, compania a spus că „nu au cooperat niciodată și nu vor coopera cu niciun guvern pentru a introduce un mecanism de ocolire a protecției în dispozitivele Apple”.

Compania nu a răspuns unui apel anterior, cu o solicitare de a comenta asupra operațiunii de informații americane descoperite de FSB al Rusiei împreună cu FSO folosind dispozitive mobile Apple.

Joi, FSB al Rusiei a anunțat deconspirarea, împreună cu FSO, a unei campanii de informații americane printr-un program de virus pe dispozitivele mobile Apple. Experții au identificat „anomalii care sunt specifice doar utilizatorilor de telefoane mobile Apple și sunt cauzate de funcționarea unui software rău intenționat necunoscut anterior, care utilizează vulnerabilități software furnizate de producător”.

Potrivit FSB, câteva mii de telefoane ale acestui brand, aparținând atât abonaților ruși, cât și utilizatorilor străini, „folosesc carduri SIM înregistrate la misiunile diplomatice și ambasadele din Rusia, inclusiv țările blocului NATO și spațiul post-sovietic, precum și Israelul, China și Siria și care au fost infectate”.

Informațiile primite de serviciile ruse de informații „mărturisesc despre cooperarea strânsă a Apple cu comunitatea națională de informații, în special cu NSA din SUA”. Compania oferă oportunități ample de a controla orice persoană de interes pentru Casa Albă, a concluzionat FSB. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite