Restructurări masive în lumea modei: Nike concediază 2% dintre angajații săi

0
Publicat:

Nike reduce cu 2% din forța sa de muncă actuală, adică peste 1.500 de locuri de muncă, ca parte a unei restructurări mai ample, a anunțat compania joi seara.

foto logo Nike magazin de haine
Restructurări masive în cadrul companiei Nike Foto: Shutterstock

Gigantul de adidași cu sediul în Beaverton, Oregon, a declarat că dorește să își folosească mai bine capitalul pentru a investi în domeniile sale de creștere, cum ar fi alergare, femei și brandul Jordan. „Acesta este modul în care ne vom relansa creșterea”, a declarat directorul general John Donahoe, transmite CNBC.

Nike a precizat că disponibilizările vor avea loc în două etape. Compania va începe prima rundă în această săptămână și o va finaliza pe cea de-a doua până la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru fiscal, care se încheie de obicei la sfârșitul lunii mai. Reducerile din regiunea EMEA a Nike vor avea un calendar diferit, pe baza legislației locale a muncii, a precizat compania.

Nu este clar ce departamente vor suferi disponibilizări, dar acestea nu vor afecta angajații din magazinele Nike sau lucrătorii din depozite, a precizat compania.

Reducerile au loc în condițiile în care consumatorii devin mai precauți în ceea ce privește cheltuielile, iar industria de retail se pregătește pentru o încetinire a cererii de articole discreționare, cum ar fi hainele și încălțămintea.

În decembrie, Nike a dezvăluit un amplu plan de restructurare pentru a reduce costurile cu aproximativ 2 miliarde de dolari în următorii trei ani. Aceasta și-a redus perspectivele de vânzări, pregătindu-se pentru scăderea cererii și a comenzilor cu ridicata, vânzări online slabe și o piață care se bazează mai mult pe promoții.

Ca parte a planului său de reducere a costurilor, Nike a declarat că urmărește să simplifice sortimentul de produse, să sporească automatizarea și utilizarea tehnologiei, să raționalizeze organizația prin reducerea straturilor de management și să profite de amploarea sa „pentru a obține o mai mare eficiență”.

Cu puțin timp înainte de anunțarea restructurării, publicația The Oregonian a relatat că Nike a concediat discret angajați în ultimele săptămâni și a dat de înțeles că plănuiește o restructurare mai amplă. O serie de divizii au suferit reduceri, inclusiv recrutarea, aprovizionarea, brandul, ingineria, resursele umane și inovarea, a relatat publicația.

Nu este clar câte locuri de muncă a eliminat în total Nike din decembrie până la acest moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite