Producţia şi comenzile Ford în Europa, afectate de deficitul de semiconductori şi de război. Activitatea în unele uzine va fi oprită temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ford anunţă că producţia de vehicule şi comenzile în Europa sunt afectate de deficitul global de semiconductori, precum şi de conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, producătorul auto american va opri activitatea la uzinele sale din Germania, în oraşele Saarlouis şi Koln, în special din cauza deficitului global de semiconductori, şi nu va mai lua comenzi noi pentru vehiculele S-Max şi Galaxy produse în Valencia, Spania, dar actualele comenzi vor fi respectate.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la un deficit de componente la fabrica Volkswagen din Polonia unde sunt produse şi vehiculele Ford Tourneo Connect, astfel încât producţia va fi oprit temporar, au precizat reprezentanţii Ford, informează Agerpres.

Potrivit datelor transmise de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), autoturismele marca Ford au reprezentat în ianuarie- februarie 2022 un număr de 75.976 unităţi noi înmatriculate, în scădere cu -14% faţă de perioada similară din 2021.

De asemenea, în luna februarie 2022, au fost produse în România un număr de 44.111 autoturisme, o creştere de +12% faţă de luna februarie 2021, respectiv 39.372 unităţi. Dintre acestea 24.878 unităţi au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni şi 19.233 unităţi au fost produse de uzina FORD de la Craiova.

Pe primele doua luni din 2022, producţia de autoturisme în România a atins volumul de 79.282 unităţi (40.694 DACIA + 38.588 FORD), o creştere cu +1.9% faţă de perioada similară din 2021.

Conform datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), preluate de Reuters, vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în februarie un avans de 13,6%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,6%, de la 3% în perioada similară din 2021.

Sursa citată menţionează că un număr de 29.196 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în februarie în Europa, comparativ cu 25.692 în perioada similară din 2021.

Toţi marii producători auto au raportat scăderi ale vânzărilor în februarie, cu excepţia Mercedes-Benz, care a înregistrat un avans de 1,9%. 

Grupul francez Renault şi Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) au raportat scăderi ale vânzărilor de 3,8% şi, respectiv, 17,5%, în timp ce grupul german Volkswagen a raportat un declin de 11,6%. Livrările Ford au scăzut cu 10,9%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite