OMV Petrom a înlocuit camerele de cocsare de la rafinăria Petrobrazi. Unde au fost fabricate

0
Publicat:

OMV Petrom a transmis, miercuri, că a finalizat cu succes înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi.

Potrivit reprezentanților companiei, acestea joacă un rol esențial în procesul de rafinare, asigurând transformarea componentelor grele în produse superioare.

Astfel, noile instalații sunt proiectate să funcționeze la capacitate maximă timp de cel puțin două decenii. Investițiile pentru proiect s-au ridicat la aproximativ 70 milioane de euro.

Camerele de cocsare au fost fabricate în România și au fost aduse la rafinărie cu două transporturi agabaritice.

OMV Petrom a început modernizarea rafinăriei Petrobrazi, Foto: Arhivă Adevărul
OMV Petrom a început modernizarea rafinăriei Petrobrazi, Foto: Arhivă Adevărul

Prin înlocuirea camerelor de cocsare, îmbunătățim eficiența și siguranța operațiunilor noastre. Rafinăria Petrobrazi este pregătită să asigure în continuare carburanți de calitate pe piața românească și regională. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex și mă bucur că instalațiile sunt fabricate aici, în România", a transmis Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing.

Fiecare cameră de cocsare cântărește aproape 200 de tone, are aproximativ 6 metri în diametru și 30 de metri înălțime, echivalentul unui bloc de 10 etaje. Proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare a fost început în 2021, iar instalarea lor în rafinărie a durat 2 luni, în timpul reviziei planificate de anul acesta.

O macara specială, de aproape 125 de metri înălțime, echivalentul unei clădiri de 40 de etaje, a fost folosită pentru a înlocui camerele de cocsare. Macaraua poate ridica greutăți de 1.600 de tone.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite