Nici Ford nu reporneşte motoarele momentan. Când s-ar putea redeschide fabrica de la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford Craiova continuă să ţină porţile închise
Ford Craiova continuă să ţină porţile închise

Ford Europa a emis un comunicat de presă prin care informează cu privire la prelungirea perioadei de suspendare temporară a producţiei la nivel european până cel puţin pe data de 4 mai.

„Este important să oferim angajaţilor noştri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de aşteptat ca această perioadă să continue. Sperăm că situaţia se va îmbunătăţi în luna următoare. Totuşi, planurile noastre de repornire a operaţiunilor vor continua să depindă de condiţiile şi directivele impuse de guvernele naţionale”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

„Menţionăm şi că majoritatea angajaţilor Ford Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este o sărbătoare naţională.

Ford România lucrează îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgenţă ”, spune compania.

Planul de „revenire la muncă” al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanţarea socială şi alte protocoale de sănătate şi de securitate, necesare pentru a proteja forţa de muncă, mai spune compania.

Ford anunţa pe 19 martie că suspendă activitatea la unităţile de productie din Europa, inclusiv la Craiova, până pe data de 5 aprilie. Ford are o capacitate de producţie de peste 1.000 de maşini/zi la Craiova (modelele Puma şi EcoSport).

Ford are peste 6.000 de angajaţi la uzina din Craiova. Aceştia au intrat în şomaj tehnic şi vor primi 78% din salariu. Ford va pierde în fiecare zi 16,5 milioane de euro.

Joi, şi Groupe Renault România a anunţat că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la uzinele Dacia din Mioveni, în contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite