Moneda virtuală Bitcoin, în declin. La ce nivel a ajuns

0
Publicat:

Bitcoin a scăzut în ultima săptămână, după o nouă restrângere a activității pe piețe. A început săptămâna trecută la peste 26.000 de dolari și a înregistrat o volatilitate săptămâna aceasta.

Colaj foto portofel și monede Bitcoin
Moneda virtuală Bitcoin, în declin Foto: Shutterstock

Dar odată ce majoritatea acestor anunțuri au trecut fără prea multe surprize majore (cu excepția ratei inflației din Marea Britanie), activitatea a stagnat. În această dimineață, cotația bitcoin se învârte în jurul valorii de 25.833 dolari pe eToro. Deși a crescut cu peste 36% în ultimele 12 luni, începând din iunie evoluția bitcoin a fost modestă.

Ether a înregistrat scăderi mai mari, de aproximativ 2,5%, după ce a început săptămâna sub 1.600 de dolari și s-a tranzacționat în scădere pe parcursul săptămânii, pentru a se mișca acum în jurul valorii de 1.560 de dolari, explică Simion Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Cu puține anunturi macro importante așteptate săptămâna aceasta, nu prea există prea multe lucruri care să agite piața, cu excepția unor evenimente neplanificate. Piața caută semnale pentru a lua o direcție și se mișcă destul de lent de ceva timp.

Procesul de halving Bitcoin este finalizat în proporție de 85%

Una dintre cele mai mari etape importante de pe piața Bitcoin, halving-ul (înjumătățirea), este finalizată în proporție de aproximativ 85%. În ritmul actual, acest lucru plasează finalizarea procesului de halving în jurul mijlocului anului 2024. Ultima înjumătățire a avut loc în mai 2020.

Înjumătățirea este procesul integrat în Bitcoin prin care recompensa pentru minerit își înjumătățește valoarea după ce este minat un anumit număr de blocuri. În prezent, blockchain-ul recompensează cu 6,25 bitcoin fiecare bloc minat cu succes, urmând ca anul viitor această valoare să scadă la 3,125.

Această înjumătățire are câteva efecte diferite. Recompensa pentru minerit se reduce, forțând minerii să fie mai eficienți în demersurile lor. Acest lucru este probabil să stimuleze adoptarea mai multor măsuri în direcția utilizării energiei regenerabile în mineritul de bitcoin, pentru a beneficia de resurse energetice mai ieftine și mai durabile.

Înjumătățirea va reduce, de asemenea, oferta de noi token-uri, ceea ce are potențialul de a genera și mai multă raritate. Prețul bitcoin nu va cunoaște neapărat schimbări imediate, dar nu există nicio îndoială că halving-ul afectează dinamica pieței.

Taxele Ethereum au atins cel mai scăzut nivel din 2023

Taxele din rețeaua Ethereum, blockchain-ul nativ pentru ether, au atins cel mai mic nivel al anului 2023. Fiecare tranzacție se derulează la aproximativ 1,15 dolari, un nivel mult redus față de nivelurile foarte ridicate ale taxelor din 2021 și 2022.

Taxele mai mici sunt un semnal că piața are probleme și că volumele de tranzacții sunt scăzute, dar sunt un indicator al potențialelor recompense pentru activitatea viitoare. Taxele mai mici fac ca derularea proceselor să fie mai ieftină pentru dezvoltatori și utilizatori și poate acționa ca un catalizator pozitiv pentru o creștere a activității și a adoptării.

Acest lucru este încorporat în natura economiei blockchain-ului. Astfel de semnale de preț sunt menite să alimenteze sau să tempereze cererea. Taxele mai mici ne spun că activitatea a fost mai lentă, dar ne dau un indiciu că ar putea urma niveluri mai bune.

Google își intensifică implicarea în domeniul blockchain

Platforma de cloud computing a Google, Google Cloud, a adăugat 11 rețele la programul său BigQuery, extinzând sfera de acțiune a eforturilor sale în domeniul blockchain. Rețelele nou adăugate la BigQuery includ Polygon și Polkadot, care se alătură acum Bitcoin, Ethereum, Dogecoin și altor rețele.

Platforma servește ca un depozit major de date, permițând în prezent programatorilor și dezvoltatorilor să acceseze cantități mari de informații despre blockchain-uri care sunt disponibile open source, dar nu neapărat ușor de accesat la nivel individual.

Poziționarea Google în spațiul blockchain este interesantă, compania căutând să ofere servicii pentru Web3 și alte proiecte cripto, lucruri care ar putea să nu fie evidente sau ușor de utilizat de către consumatori. Cu toate acestea, este încurajator să vedem că un actor atât de important continuă să se extindă și să se implice în acest sector, în ciuda volatilității de pe piață din ultima vreme.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite