Ministerul Finanţelor: Măsura transferului contribuţiilor sociale va avea aplicabilitate cel puţin până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va avea aplicabilitate cel puţin până în anul 2020, subliniază Ministerul Finanţelor, acuzând că afirmaţiile unor companii de consultanţă că induc eroare mediul de business spunând că măsura nu va mai fi aplicată după anul 2018.

„Dorim să menţionăm că transferul contribuţiilor este o măsură care va avea aplicabilitate cel puţin până în anul 2020, contrar afirmaţiilor făcute de reprezentanţii unor companii de consultanţă, care induc în eroare mediul de business, afirmând că măsura îşi va înceta aplicabilitatea în anul 2018”, anunţă Ministerul Finanţelor.

Instituţia susţine că, în legătură cu ipoteza apărută în mediul de afaceri cu privire la faptul că în anul 2018 s-ar putea renunţa la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsura a fost asumată de Guvern prin Programul de guvernare 2017-2020, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 53/2017 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 496 din 29 iunie 2017. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite