Limitări de viteză pe calea ferată. CFR anunță temperaturi de peste 50 de grade la nivelul șinei

0
Publicat:

CFR SA a anunțat, marți, limitări de viteză pe calea ferată, în contextul în care au fost înregistrate temperaturi de peste 50 de grade la nivelul șinei.

Circulația trenurilor este afectată din cauza temperaturilor caniculare, Foto: CFR Infrastructură
Circulația trenurilor este afectată din cauza temperaturilor caniculare, Foto: CFR Infrastructură

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF București, Craiova, Timișoara și Cluj se desfășoară în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulație a trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei, acestă măsură fiind necesară pentru circulația trenurilor în condiții de siguranţă.”, au transmis reprezentanții CFR în jurul orei 16:30.

Unde se circulă normal

Potrivit acestora, pe raza Regionalelor Galați și Iași circulația feroviară se desfășoară în condiții normale, fără limitări de viteză la această oră, iar pe raza Regionalelor Constanța și Brașov s-au introdus limitări de viteză doar pe câte un interval CF, și anume între Țăndărei și Movila (SRCF Constanța), respectiv între Augustin și Albești (SRCF Brașov).

Cu cât se reduce viteza

CFR menționează că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină pe anumite intervale de stații depășeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie CU 20-30 km/h față de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Precizăm, de asemenea, faptul că, această măsură de limitare a vitezei de circulație, în intervalele orare în care termperatura la nivelul șinei ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

Vă asigurăm că, personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.”, mai arată sursa citată.

Recomandările CFR

Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte INCLUSIV SITE-urile sau paginile de social-media ale OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. ”, mai transmite compania.

Circulația pe secția Videle – Rădulești, redescisă

Tot marți, compania anunța că, începând cu ora 14:35, din cauza temperaturilor exterioare ridicate, managerul infrastructurii – CFR SA, a interzis temporar circulația trenurilor pe secția Videle – Rădulești, fiind linia șerpuită.

Începând cu ora 16:30, managerul infrastructurii – CFR SA a redeschis circulația trenurilor pe secția Videle – Rădulești cu viteza maximă de 5 km/h.

Alte restricții care au fost date în cursul acestei zile ca urmare a temperaturilor exterioare ridicate, sunt:

- limitări de viteză de 70 Km/h la nivelul Regionalei Craiova

- limitări de viteză de 50 Km/h pe ruta București Nord – Videle – Giurgiu

- limitări de viteză de 70 Km/h pe ruta Pajura – Aeroport Henri Coandă

- limitări de viteză de 70 km/h pe ruta București Nord – Titu

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

- 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

- în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

- pe site-ul administratorului infrastructurii www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara Nord, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

- pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite