Triumph încheie colaborarea cu firma de confecţii a lui Grapini

Triumph încheie colaborarea cu firma de confecţii a lui Grapini

Fabrica Pasmatex Conf, deţinută de Maria Grapini, producea în sistem lohn pentru austriecii de la Triumph

Pasmatex Conf, compania deţinută de Maria Grapini, îşi va reduce activitatea după ce austriecii de la Triumph au decis să încheie colaborarea de peste 15 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasmatex producea pentru firma austriacă Triumph lenjerie intimă în sistem lohn. Colaborarea dintre grupul timişorean Pasmatex şi Triumph a început în urmă cu 15 ani, iar beneficiile au fost de bun augur de ambele părţi.

„Nu se va închide nicio firmă, ci este vorba de o reorganizare pe fondul retragerii unui vechi client. Austriecii de la Triumph nu îşi mută activitatea în altă parte, în Asia, aşa cum s-a întâmplat cu multe companii mari. Colaborarea cu ei a fost în lohn, iar acest sistem are o viaţă limitată. La noi a durat 15 ani şi este normal să se încheie", a declarat Cosmin Grapini, fiul Mariei Grapini, care este directorul Pasmatex Conf Industrial.

Griji pentru angajaţi

Încheierea colaborării dintre Pasmatex şi Triumph va avea ca urmări reducerea locurilor de muncă, cât şi încetarea unor surse de venit însemnat pentru acţionari. Firma Pasmatex Conf a înregistrat în anul 2010 o cifră de afaceri de 8,78 milioane de lei şi un profit net de 1,37 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În 2010, compania avea 248 de angajaţi. Potrivit lui Cosmin Grapini, în urma reorganizării, aproximativ 100 de angajaţi ai Pasmatex Conf vor intra în şomaj.

„Va trebui să reducem locurile de muncă. Negociem cu reprezentanţii angajaţilor pentru a limita efectele. Cu siguranţă ne preocupăm de ei şi nu vor fi lăsaţi cu ochii în soare. Pe de altă parte, gupul de firme îşi va reduce cifra de afaceri", a explicat Cosmin Grapini.

Perioadă bună în criză

În grupul Pasmatex au mai rămas două firme importante, firma de pasmanterie Pasmatex SA şi firma de etichete SP Label SRL. Clădirea Pasmatex, care are cinci etaje şi peste 3.000 de metri pătraţi de închiriat, presupune cheltuieli enorme de întreţinere, iar creditele şi datoriile firmei sunt şi ele apăsătoare.

„Paradoxal, pe noi anii de criză nu ne-au afectat. În perioada 2008-2011 au fost cei mai buni ani. Am avut o strategie bună înainte să pice Lehman Brothers. Ne-am adaptat situaţiilor, am sporit eficienţa, am modificat schema de lucru. Era o periadă în care lumea era mai flexibilă, pentru că existau multe oportunităţi de angajare în acest domeniu. Noi am redus fluctuaţia de personal, am crescut salariile şi am fidelizat angajaţii", a mai declarat Cosmin Grapini.

Triumph, o companie cu o vechime de 125 de ani, este unul dintre cei mai mari producători de lenjerie din lume. Pe lângă brandurile principale, Triumph şi Sloggi, compania produce în Europa brandurile Bee Dees, Valisere şi HOM. Retragerea celor de la Triumph este explicată prin schimbarea de strategie a austriecilor, care se orientează de la producţie la retail. 

Istoria Pasmatex

Fabrica din Timişoara a fost înfiinţată la 1 iunie 1919 ca firmă individuală şi şi-a început activitatea cu trei maşini manuale de tricotat pentru confecţionarea cravatelor şi a fularelor tricotate.

În perioada 1970-1980, întreprinderea a primit în cadrul reutilărilor şi dezvoltării capacităţilor de producţie utilaje moderne care au permis creşterea însemnată a producţiei.

În anul 1990, firma a fost transformată în societate pe acţiuni cu numele Pasmatex, având, în prezent, 100% capital privat. Pasmatex realizează panglici, etichete ţesute, benzi, elastice, chingi, curele, materiale personalizate etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: