Grindeanu: Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Sorin Grindeanu FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, joi, în debutul şedinţei Executivului, că potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanţelor, în primele trei luni ale acestui an a fost înregistrat un excedent bugetar, fiind o zi proastă pentru „apostolii austerităţii”.

”Îmi face plăcere să vă anunţ că azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii şi anume: am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai şi pot să vă anunţ că în primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB”, a anunţat premierul Sorin Grindeanu la începutul şedinţei de guvern.

Şeful Executivului a precizat că veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creştere de 7,2%.

”Colectarea TVA a crescut în februarie cu 2,5% faţă de februarie anul trecut şi cu 8,9% în martie 2017 comparativ cu martie 2016”, a mai afirmat prim-ministrul.

De asemenea, el a mai anunţat că s-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a şomajului "minim istoric" în ultimii 27 de ani.

”Sunt câteva argumente care ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toţii. Sunt lucruri care să ne bucure pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii îşi doresc sau nu”, a conchis Grindeanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite