Google demarează un program destinat companiilor mici care vor să inoveze cu ajutorul AI

0
Publicat:

Google consideră că start-up-urile sunt esenţiale pentru dezvoltarea soluţiilor bazate pe Inteligenţă Artificială (AI) şi, în acest sens, demarează un program de mentorat destinat afacerilor care vor să inoveze în educaţie cu ajutorul AI.

foto Google AI

"Educaţia este unul dintre domeniile care poate beneficia din plin de avansul inteligenţei artificiale (AI). Google consideră că start-up-urile sunt esenţiale pentru dezvoltarea soluţiilor bazate pe AI care să îmbunătăţească rezultatele educaţionale, să personalizeze învăţarea şi să ajute forţa de muncă globală să îşi dezvolte abilităţile. Pentru a ajuta companiile edtech să inoveze şi pentru a permite oamenilor din întreaga lume să îşi atingă aspiraţiile, Google anunţă lansarea unui nou program Google for Startups, denumit 'Growth Academy: AI for Education'", se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni.

Programul va avea o durată de trei luni şi oferă fondatorilor de afaceri start-up, precum şi echipelor lor workshop-uri personalizate, mentorat din partea experţilor, cele mai bune practici şi oportunităţi de networking.

Potrivit sursei citate, scopul sesiunilor de specialitate este ca reprezentanţii respectivelor afaceri să poată construi cu ajutorul AI şi să-şi extindă soluţiile de educaţie şi de învăţare către noi pieţe.

Pe parcursul derulării programului, participanţii se vor întâlni de două ori, în persoană, cu ceilalţi fondatori şi cu mentorii Google, însă majoritatea şedinţelor de training se vor desfăşura virtual pentru a permite participarea unui număr mai mare de start-up-uri.

Criteriile de eligibilitate pentru programul "Growth Academy: AI for Education" sunt: companii start-up de la nivelul "seed" la "Series A", cu sediul în Europa, Orientul Mijlociu şi/sau Africa şi care urmăresc să se extindă internaţional; start-up-uri care folosesc inteligenţa artificială pentru a adresa provocări din domeniul educaţiei, inclusiv recalificare profesională, educaţie executivă, coaching şi multe altele; să poată arăta şi demonstra că au oportunităţi de creştere, precum un istoric clar de utilizatori şi venituri; să aibă un produs sau serviciu scalabil, cu o piaţă semnificativă, dar şi un model de creştere sustenabil.

Persoanele interesate de acest program se pot înscrie până la data de 24 mai 2024. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite