Ghidul celor „3 NU“ pentru candidaţi. La ce se uită angajatorii când mergi la interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interviu angajare/ejobs

Cei care doresc să lucreze în sectorul auto trebuie să ştie care sunt cei „3 NU” pe care să îi ia în considerare atunci când merg la un interviu.

Industria automotive resimte tot mai mult criza forţei de muncă, după un deceniu de creştere pe toate palierele. Cel mai puternic sector al economiei locale, cu o cifră totală de afaceri de 28 de miliarde de euro, continuă însă angajările şi îşi adaptează metodele de recrutare pentru găsirea forţei de muncă specializate. Peste 230.000 de angajaţi lucrează în prezent în industria auto din România, inclusiv în sectorul componentelor auto, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

În plină criză a forţei de muncă, Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape, vine în întâmpinarea celor aflaţi în căutarea unui job în industria auto prin intermediul unui scurt ghid care pune accent atât pe etapa de pre-interviu, cât şi pe interviul propriu-zis.

„NU te duce nepregătit la interviu, NU aplica la nimereală şi NU te îmbraca nepotrivit!”, spune Simona Preda, senior HR Manager la Toyota România, care a realizat un scurt ghid al celor 3 NU” pentru candidaţii din industria auto.

  • Să NU meargă nepregătiţi la interviuri, fără să ştie măcar cu ce se ocupă firma respectivă, pentru ce job candidează, etc. „Este hilar şi pare imposibil, dar la noi la recepţie ajung candidaţi care ne spun că au venit la interviu, dar nu ştiu exact cu cine se întâlnesc, şi după ce “investigăm” puţin, se dovedeşte că interviul este de fapt la o firma vecină. În zona noastră sunt multe firme auto”, explică Simona Preda.
  • Să NU aplice la nimereală, oriunde. Să îşi facă o auto analiză, pentru a se decide ce tip de job doresc, apoi să-şi facă o strategie. „De exemplu, dacă doresc să nu-şi piardă timpul în trafic, să caute companii angajatoare doar în cartierul lor. De multe ori întâlnesc candidaţi care nu ştiu ce vor, şi după 2 interviuri şi un test, când le trimiţi o oferta, îţi spun că nu-i interesează de fapt job-ul”, recomandă HR managerul Toyota România.
  • Şi clasicul „aşa nu” legat de ţinută în care se prezintă la interviu: să se uite de câteva oriîn oglindă înainte de a pleca de acasă. „Dacă merg la interviu la o sala de fitness, este potrivit să meargă în echipament de sport şi adidaşi. Dacă merg la interviu la o bancă sau la un showroom de maşini, în mod sigur nu se vor încadra în peisaj’’, mai spune specialistul.
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite