Gazprom a spus că are în vedere noi piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit șefului companiei Alexei Miller, Gazprom va începe în curând implementarea de noi proiecte

Sediul Gazprom di Moscova. Foto> Shutterstock
Sediul Gazprom di Moscova. Foto> Shutterstock

Gazprom studiază în prezent intrarea pe noi piețe și intenționează să înceapă implementarea unor noi proiecte de gazoducte în viitorul apropiat, a declarat directorul general al Gazprom, Alexei Miller, la postul de televiziune Rossiya-1.

"În ceea ce privește diversificarea rutelor, acesta este întotdeauna un lucru util, nu poți pune ouăle într-un singur coș. Desigur, ne gândim la piețe noi, avem multe resurse - și pentru mulți, mulți ani. Este clar că deja, în viitorul foarte apropiat, vom începe implementarea unor noi proiecte majore pentru construcția de gazoducte principale", a spus el, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

Potrivit acestuia, piața asiatică este în prezent cea care are cea mai dinamică dezvoltare din lume. „Volumele de consum sunt în creștere și vedem perspective foarte mari pentru gazul rusesc pe această piață”, a subliniat Miller.

Șeful „Gazprom” a adăugat că firma sa este astăzi liderul pieței mondiale de energie și are una sau două generații înaintea concurenților săi.

"Astăzi construim cele mai moderne gazoducte principale din lume, nu avem egal în transportul prin conducte. Și este plăcut să știm că suntem lideri. E plăcut să realizăm că avem competențe unice, o experiență unică pe care nicio companie în nicio țara din lume nu o are" , - a spus el.

Pe 17 februarie, Gazprom a sărbătorit 30 de ani de la înființare. La 8 august 1989, Consiliul de Miniștri al URSS a adoptat o rezoluție privind transformarea Ministerului Industriei Gazelor din URSS în Compania de Stat pentru Gaze „Gazprom”. Acest lucru s-a făcut din inițiativa lui Viktor Chernomyrdin (în 1985-1989 - ministrul economiei gazelor, apoi până în 1992 - șeful Gazprom), care dorea astfel să creeze o structură centralizată și de facto care să funcționeze pe principiile pieței. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite