Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 4,35% din propriile acţiuni, dar acţionarii au plusat şi au pus pe masă 72% din titluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondul Proprietatea deţine acţiuni la cele mai valoroase companii din România
Fondul Proprietatea deţine acţiuni la cele mai valoroase companii din România

Acţiunile Fondului Proprietatea au urcat cu 2,6%, astăzi fiind ziua în care expiră oferta de răscumpărare prin care Fondul vrea să preia 4,35% din propriile titluri.

Oferta a început pe 15 octombrie şi, până la ora 16:45, în piaţă erau înregistrate 3.228 ordine, prin care sunt puse în vânzare 10,032 miliarde de titluri. 

Oferta este suprasubscrisă, astfel, de 16,7 ori, volumul de acţiuni pentru care au fost plasate ordine reprezintând 72,81% din totalul titlurilor FP.

De ieri şi până azi, în sistemul Bursei au fost înregistrate 809 ordine, prin care au fost puse la vânzare 35,87% din acţiunile FP.

Fondul vrea să răscumpere 600 milioane de acţiuni, pentru care este dispus să plătească 600 milioane lei (134,5 milioane euro). Titlurile vor fi cumpărate la preţul de 1 leu/acţiune, cu 20% peste cotaţia de 0,8095 lei, cu care au încheiat acţiunile FP şedinţa de azi.

Citiţi mai multe:

O nouă luptă la Fondul Proprietatea: Comitetul Reprezentanţilor propune un alt mandat pentru Templeton, dar fondul Elliot solicită îndeplinirea a două obiective

O nouă luptă se prefigurează în perioada următoare:Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea (FP) recomandă acţionarilor să aprobe în AGA din noiembrie un nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton, începând cu septembrie 2014, în vreme ce fondul Elliot Asociates propune doar doi ani de mandat şi îndeplinirea a două obiective.

Profit de 535 milioane de lei pentru Fondul Proprietatea în primele nouă luni

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat în primele nouă luni un profit de 535,2 milioane lei (121,4 milioane euro), cu aproape 7% sub câştigul consemnat în perioada similară a anului trecut, de 574,5 milioane lei.

Fondul Proprietatea lansează o ofertă pentru răscumpărarea a 600 de milioane de acţiuni proprii, evaluate la 97 de milioane de euro

Fondul Proprietatea (FP) a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia privind lansarea unei oferte prin care să răscumpere 600 de milioane de acţiuni proprii, reprezentând  4,35% din titluri. Acţiunile valorează 433,8 milioane lei (97 milioane euro) la preţul de închidere de marţi al titlurilor pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite