Florin Cîţu, chemat la raport în Senat. Ce trebuie să explice în faţa lui Daniel Zamfir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Daniel Zamfir l-a chemat la raport în comisiile din Senat pe ministrul Finanţelor Florin Cîţu, pentru a explica diferenţa între „perspectiva negativă” a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi „perspectivă pozitivă” oferită de ministru.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după Corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în faţa Comisiilor Economică şi Buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”, a scris Daniel Zamfir, pe Facebook.

Daniel Zamfir este preşedintele Comisiei economice din Senat.

„Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (…). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii – Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor’s. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi”, a declarat senatorul social-democrat pentru Agerpres.

Zamfir a mai spus că ministrul Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, „şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie. A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?”, a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite