Expert: Preţurile gazelor ar putea atinge noi vârfuri în această iarnă, pe fondul vremii reci

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

În acest context, criza energetică va atinge în 2022 apogeul, spune Steen Jacobsen, director de investiţii al Saxo Bank, citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

Preţurile gazelor şi petrolului ar putea atinge noi maxime în această iarnă, dacă prognozele legate de  existenţa unei ierni reci se vor îndeplini. Această opinie a fost exprimată de către directorul de investiţii al Saxo Bank, Steen Jacobsen.

În acest caz, criza energetică care se manifestă la nivel global va atinge apogeul.

"Cred că iarna aceasta vom vedea apogeul crizei energetice. Nu am mai văzut aşa ceva din 1973. Dar , în iarna aceasta, vom vedea apogeul crizei energetice", a spus el, răspunzând la o întrebare. despre criza energetică. În acest context, consideră Jacobsen, şi preţul petrolului va creşte. „Nu aş fi surprins dacă vom vedea că preţul petrolului va trece de pragul de 100 de dolari pe baril, în primul trimestru al anului 2022”, a spus el.


În acelaşi timp, Jacobsen consideră că, după atingerea acestui vârf, criza energetică se va încheia în 2022.
„Nu sunt meteorolog, desigur, dar uitându-ne la principalele prognoze pe termen lung care se referă la rata de răcire a atmosferei superioare, avem o probabilitate foarte mare ca iarna să fie foarte rece, după cum indică studiile meteorologice pe care le-am auzit. În acest caz, preţurile la gaze naturale, petrol şi GPL vor creşte, pentru că nivelul stocurilor este scăzut. Este un fel de furtună ideală, pe piaţa energetică globală: nivelul stocurilor este scăzut, vremea este rece, iar preţurile sunt deja mari. Unde pot ajunge? La niveluri şi mai mari", a raţionat expertul Saxo Bank.


În acelaşi registru, şi reprezentanţii "Gazprom", arătau că, de asemenea, nu se aşteaptă la o scădere vizibilă a preţului gazului în Europa în următoarele luni.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite