Disney a început un nou val de concedieri. Câți angajați și-au pierdut locurile de muncă la Pixar

0
Publicat:

Studiourile de animație Pixar de la Walt Disney au eliminat 75 de locuri de muncă, inclusiv cele ale a doi directori din spatele filmului de animație „Lightyear”, au declarat sâmbătă mai multe surse pentru Reuters.

Disney vrea s concedieze aproximativ 7000 de angajați, Foto: Shutterstock
Disney vrea s concedieze aproximativ 7000 de angajați, Foto: Shutterstock

Conform datelor Reuters,aceasta ar fi prima reducere semnificativă de locuri de muncă la studio dintr-un deceniu.

Reducerile l-au inclus pe regizorul „Lightyear” Angus MacLane, un animator de 26 de ani care a făcut parte din echipa de creație a filmelor apreciate precum „Toy Story 4” și „Coco”. Galyn Susman, producătorul „Lightyear”, a plecat și ea. Susman a fost la Pixar de la lansarea filmului original „Toy Story” în 1995.

MacLane și Susman nu au putut fi contactați de Reuters pentru comentarii. Michael Agulnek, vicepreședintele Pixar pentru publicitate la nivel mondial din 2015, a fost de asemenea concediat, au spus sursele. Nici el nu a răspuns solicitărilor Reuters.

Reducerile, care au avut loc pe 23 mai, fac parte din planul anunțat anterior al directorului executiv al Walt Disney, Bob Iger, de a elimina 7.000 de locuri de muncă și de a reduce costurile cu 5,5 miliarde de dolari.

Acea restructurare a combinat grupurile de film și televiziune într-o singură unitate Disney Entertainment și a eliminat o divizie însărcinată cu distribuția.

Deși au fost mici în comparație cu baza de angajați ai Pixar de aproximativ 1.200, disponibilizările sunt notabile, deoarece studioul este o forță creativă care creează francize și personaje care generează venituri în întreaga Disney.

Pixar este renumită pentru francizele cinematografice, inclusiv „Toy Story”, „The Incredibles” și „Cars”. Dar „Lightyear”, lansat în urmă cu un an, cu un buget raportat de 200 de milioane de dolari, a adus vânzări modeste de bilete de 226,7 milioane de dolari la nivel mondial și a avut parte de o primire critică mixtă.

În schimb, „Incredibilii 2” de la Pixar în 2018, despre care se spunea că avea un buget de producție similar, a avut vânzări la box office la nivel mondial de 1,2 miliarde de dolari.

Lightyear” nu a putut fi afișat în 14 țări din Orientul Mijlociu și Asia din cauza descrierii unei relații între persoane de același sex. Acest lucru a avut un impact asupra performanței sale de box office, transmite sursa citată.

Disney a implementat disponibilizări în fiecare divizie, inclusiv film și televiziune, servicii de streaming și parcuri tematice.

Ultima dată când Pixar a renunțat la locurile de muncă a fost în 2013, după ce studioul a amânat lansarea filmului din 2015 „The Good Dinosaur” și l-a revocat pe regizorul său, Bob Peterson. Aproximativ 30 de posturi au fost eliminate. Disney a achiziționat Pixar în 2006 pentru a-și revitaliza animația Disney, aflată în dificultate.

În aprilie, Walt Disney Co începea un nou val de concedieri care a implicat mii de locuri de muncă, ca parte a planurilor sale de a elimina 7.000 de posturi și de a economisi 5,5 miliarde de dolari. După această rundă de concedieri, numărul total de locuri de muncă eliminate ajunsese la 4.000, relata Reuters.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite